Žuvies troškinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Žuvies troškinys

Žuvies troškinys - tai dietinis jūros gėrybių patiekalas, kurio skonis labai priklauso nuo to, kokią žuvį vartojate. Šiame recepte kaip žuvies komponentą naudojome jūros lydeką. Europos virtuvėje jūros lydekos laikomos viena skaniausių menkinių šeimos žuvų jūros gėrybių. Šios žuvies mėsa yra labai švelnaus skonio, beveik tobulas žuvies maltinukas, jūros lydekos yra vienas skaniausių jūros gėrybių troškinio variantų.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
125 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Žuvies troškinys Žingsnis 1
Supjaustykite svogūnus griežinėliais.

Žingsnis 2

Žuvies troškinys Žingsnis 2
Morkas supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 3

Žuvies troškinys Žingsnis 3
Bulves supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 4

Žuvies troškinys Žingsnis 4
Susmulkinkite žuvies filė.

Žingsnis 5

Žuvies troškinys Žingsnis 5
Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus. Svogūnus ir morkas kepkite 10-15 minučių ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 6

Žuvies troškinys Žingsnis 6
Kitoje keptuvėje apkepkite jūros lydekos filė, pasūdykite ir papipirinkite.

Žingsnis 7

Žuvies troškinys Žingsnis 7
Į morkas ir svogūnus sudėkite bulves, lauro lapą ir troškinkite, kol daržovės suminkštės (20-30 min.). Daržoves pasūdykite ir pabarstykite pipirais.

Žingsnis 8

Žuvies troškinys Žingsnis 8
Į daržoves sudėkite keptą žuvies filė. Išmaišykite ir virkite dar 10-15 minučių.

Žingsnis 9

Žuvies troškinys Žingsnis 9
Žuvies troškinį sudėkite į lėkštę ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kalakutienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, cukinijų sezonas, bulvių sezonas, morkų sezonas, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, troškinys, be bendrų alergenų, receptų knyga, troškinys su bulvėmis, vakarienė su bulvėmis, kalakutienos troškinys

Kategorijos