Publikavimo data: 2025-08-18
Žuvies troškinys
Žuvies troškinys - tai dietinis jūros gėrybių patiekalas, kurio skonis labai priklauso nuo to, kokią žuvį vartojate. Šiame recepte kaip žuvies komponentą naudojome jūros lydeką. Europos virtuvėje jūros lydekos laikomos viena skaniausių menkinių šeimos žuvų jūros gėrybių. Šios žuvies mėsa yra labai švelnaus skonio, beveik tobulas žuvies maltinukas, jūros lydekos yra vienas skaniausių jūros gėrybių troškinio variantų.
Žingsnis 1
Supjaustykite svogūnus griežinėliais.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Bulves supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Susmulkinkite žuvies filė.
Žingsnis 5
Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus. Svogūnus ir morkas kepkite 10-15 minučių ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 6
Kitoje keptuvėje apkepkite jūros lydekos filė, pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 7
Į morkas ir svogūnus sudėkite bulves, lauro lapą ir troškinkite, kol daržovės suminkštės (20-30 min.). Daržoves pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Žingsnis 8
Į daržoves sudėkite keptą žuvies filė. Išmaišykite ir virkite dar 10-15 minučių.
Žingsnis 9
Žuvies troškinį sudėkite į lėkštę ir patiekite.
Kategorijos