Publikavimo data: 2024-10-21
Žuvų mišrainė
Daugelis žmonių aplenkia pirmųjų patiekalų su žuvies produktais ruošimą, tačiau jie daug praranda. Žuvyje yra daug kalcio, fosforo, fluoro ir natrio. Reguliarus lašišos vartojimas stiprina imunitetą, gerina kraujotaką ir nervų sistemą. Vartojant lašišą bus patenkinti organizmo maistinių medžiagų poreikiai ir sumažės daugelio ligų rizika. Lašiša taip pat yra puikus baltymų šaltinis. Norint paįvairinti mitybą naudingu patiekalu, verta pasigaminti žuvies pagrindo sultinį.
Žingsnis 1
Į puodą įpilkite 1,5 l vandens, suberkite čiobrelius, lauro lapą, rozmariną, pipirus ir druską pagal skonį. Dėkite ant viryklės, kol užvirs. Kai vanduo užvirs, sudėkite į jį žuvies gabaliukus. Toliau virkite ant silpnos ugnies apie 25 minutes.
Žingsnis 2
Kepkite svogūnus ir morkas be aliejaus, kol jie taps auksinės spalvos. Į keptuvę suberkite marinuotus agurkus, tada pomidorų pastą. Troškinkite dar minutę.
Žingsnis 3
Į žuvies sultinį supilkite keptuvės turinį ir pipirus. Toliau virkite dar apie 5 minutes. Į keptuvę įdėkite tilapiją ir virkite dar 10 minučių. Į troškinį suberkite alyvuoges ir alyvuoges. Toliau troškinkite dar apie minutę.
Kategorijos