Publikavimo data: 2024-09-17
Agurkų kimči su žuvies padažu
Agurkų kimči yra tradicinio korėjietiško kopūstų kimči analogas. Korėjoje šis patiekalas vadinamas "Oi-sobagi". Pagrindinis tokio kimči privalumas - greitas paruošimas. Šį patiekalą labai lengva paruošti! Ir jau po 30 minučių galėsite mėgautis pikantišku ir šviežiu užkandžiu. Kimči marinatams pasigaminti reikės raudonųjų pipirų dribsnių (nepainioti su sėklomis!). Šių dribsnių galite nusipirkti specializuotose parduotuvėse arba turguje prieskonių skyriuje.
Žingsnis 1
Agurkus perpjaukite į keturias dalis išilgai, maždaug 1 cm nuo galo. Turite gauti savotiškus "pumpurus", kurie vėliau bus pripildyti įdaro. Agurkus pabarstykite rupia druska, būtinai iš vidaus. Sudėkite agurkus į indą ir palikite 10 minučių. Po to agurkus pamaišykite, kad jie būtų gerai pasūdyti. Palikite juos pailsėti dar 10 minučių.
Žingsnis 2
Kol agurkai sūdomi, paruoškite įdarą. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais. Morkas sutarkuokite smulkia tarka arba specialia korėjietiškoms morkoms skirta tarka. Smulkiai supjaustykite česnaką, susmulkinkite žaliąjį svogūną.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite morkas, svogūnus ir česnakus. Sudėkite žuvies padažą, aitriosios paprikos dribsnius, vandenį ir dviejų rūšių sezamo sėklas. Viską gerai išminkykite rankomis, kad daržovės prisitrauktų sulčių ir įsigertų marinato. Iš agurkų nusausinkite sulčių perteklių ir nuvalykite druskos likučius. Įdarykite agurkus įdaru.
Žingsnis 4
Agurkų kimči galite patiekti iš karto arba sudėti į indą (pvz., plastikinį indą) ir palikti šaldytuve 24 valandoms. Užkandis susigers ir taps dar skanesnis! Kimči agurkus patiekite apibarstytus žaliaisiais svogūnais. Mėgaukitės!
Kategorijos