Ant grotelių kepti gabaliukai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ant grotelių kepti gabaliukai

Ant grotelių kepti jautienos paplotėliai arba kotletai yra universalus patiekalas, tinkantis vakarienei arba kaip užkandis iškyloje. Rinkitės jauną jautieną, pavyzdžiui, kaklo, mentės ar nugaros dalis. Rinkitės šviežią mėsą be mėlynių, ryškiai rausvos arba raudonos spalvos. Jei po ranka neturite elektrinio grilio, naudokite grilio keptuvę. Galite pasinaudoti kepimo orkaitėje receptais. Pasikeis tik kepimo būdas, bet ne skonis.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
169 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ant grotelių kepti gabaliukai Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Mėsą sudėkite į mėsmalę arba virtuvinį kombainą ir susmulkinkite. Svogūną susmulkinkite blenderiu ir sumaišykite su malta mėsa. Į maltą mėsą suberkite prieskonius ir druską ir supilkite pomidorų pastą arba kečupą. Įpilkite 60 ml mineralinio vandens - jis suteiks tešlai purumo ir sultingumo. Kruopščiai išmaišykite rankomis ir išplakite faršą. Palikite šaldytuve maždaug 10 minučių.

Žingsnis 2

Ant grotelių kepti gabaliukai Žingsnis 2
Paruoškite kotletus kepti. Iš maltos mėsos suformuokite 6 rutuliukus. Geriau maltą mėsą iškočioti drėgnomis rankomis. Išlyginkite kotletus taip, kad jie būtų ne storesni kaip 1,5 cm storio.

Žingsnis 3

Ant grotelių kepti gabaliukai Žingsnis 3
Iškepkite tešlą. Įkaitinkite elektrinį grilį iki 230 laipsnių temperatūros. Elektrinio grilio plokštes iš anksto patepkite augaliniu aliejumi. Kepkite kotletus ant elektrinio grilio 5-6 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos