Publikavimo data: 2024-09-14
Apelsinų skiltelių salotos.
Naujųjų metų šventėms visada verta ruoštis iš anksto, taip pat apgalvoti šventinį meniu. Siūlome jums gražias ir neįprastas apelsino skiltelės formos salotas. Toks patiekalas neabejotinai papuoš stalą. Jam paruošti reikės paprasčiausių ingredientų: vištienos filė, morkų, svogūnų, grybų, kiaušinių ir majonezo. Salotos gaunasi sumanios, sotios ir labai skanios.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos, lauro lapą ir juodųjų pipirų. Pastatykite puodą ant ugnies ir užvirinkite vandenį. Į verdantį vandenį suberkite vištienos filė. Vištieną virkite apie 20 minučių, kol išvirs. Tada ištraukite ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite svogūnus 5-7 minutes, kol jie taps skaidrūs ir auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, virtas morkas sutarkuokite stambia tarka. Paimkite plokščią lėkštę ir ant jos puslankiu sudėkite 1/3 tarkuotų morkų, ant viršaus uždėkite opiatą ir kepintus svogūnus. Šaukštu lengvai sutrinkite daržoves ir apliekite majonezu. Ant viršaus lygiu sluoksniu sudėkite virtą vištieną ir vėl uždenkite majonezo akutėmis.
Žingsnis 4
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Kietai virtus kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius. Ant vištienos uždėkite sūrio sluoksnį. Sutrinkite trynius ir sudėkite ant sūrio. Viską vėl užpilkite majonezu.
Žingsnis 5
Kiaušinių baltymus sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite ant trynių sluoksnio su majonezu. Likusias tarkuotas virtas morkas panaudokite papuošimui: padarykite iš jų "apelsino žievelę" ir "griežinėlius". Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos