Publikavimo data: 2024-01-02
Salotos "Stolichny" su vištiena receptas
"Stoličnyj" salotos panašios į "Olivier", kurios Rusijoje pripažįstamos labiausiai "naujametinėmis" salotomis. Tačiau klasikinė "Stoličnyj" salotų versija su virta vištienos filė yra sotesnė ir skanesnė. Šiuo metu yra daugybė šio patiekalo gaminimo variantų, kurių daugelis paragaus. Jei norite pajusti Naujųjų metų švenčių atmosferą, paruoškite tokias salotas. Esame tikri, kad nė vienas iš jūsų artimųjų neliks abejingas.
Žingsnis 1
Paruoškite visus salotoms skirtus ingredientus. Vištienos krūtinėlės filė virkite pasūdytame vandenyje, kol visiškai išvirs. Išvirkite bulves ir morkas nenuimdami odelės. Kietai išvirkite kiaušinius. Išpilkite skystį iš po konservuotų agurkų ir žirnelių. Į vandenį įberkite 0,5 šaukštelio druskos, kad verdant kiaušiniai neišsipiltų. Kad kiaušiniai būtų geriau nulupti, staigiai panardinkite juos į ledinį vandenį.
Žingsnis 2
Nuo virtų daržovių nulupkite odelę. Nulupkite kiaušinius nuo lukštų. Paruoškite gilų dubenį ingredientams sumaišyti.
Žingsnis 3
Marinuotus agurkus supjaustykite mažais 3-4 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 4
Nuluptas morkas supjaustykite mažais 4-6 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 5
Nuluptas bulves supjaustykite mažais 4-6 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 6
Kiaušinius supjaustykite mažais 4-6 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 7
Virtą vištienos filė supjaustykite nedideliais 4-6 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 8
Į dubenį sudėkite daržoves, kiaušinius ir vištieną. Sudėkite žirnelius.
Žingsnis 9
Pagal skonį įpilkite majonezo, druskos ir pipirų. Visus salotų ingredientus gerai išmaišykite.
Žingsnis 10
Sudėkite salotas į lėkštę.
Kategorijos