Publikavimo data: 2024-05-01
Aromatinga lazanija
Lazanija - visame pasaulyje populiarus itališkas patiekalas, tradiciškai gaminamas iš plonų tešlos lakštų su maltos mėsos ir sūrio sluoksniais po švelniu baltu bešamelio padažu. Ir nors receptas iš pirmo žvilgsnio atrodo gana sudėtingas, gaminimo procesas neužims daug laiko.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir pakepinkite smulkintą česnaką, kol pasklis aromatas. Sudėkite svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Sudėkite rozmariną ir lauro lapą, tada sudėkite pomidorus. Troškinkite pomidorus po dangčiu 30-35 minutes ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Atskiroje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite maltą mėsą, kol ji taps auksinė, tada supilkite vyną. Palaukite, kol vynas išgaruos, ir troškinkite po dangčiu ant vidutinės ugnies apie 15 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite pomidorų padažą ir virtą maltą mėsą, gerai išmaišykite. Įdėkite pomidorų pastos, druskos, pipirų ir dar kartą išmaišykite. Troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies apie 15 minučių.
Žingsnis 4
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Nuolat maišydami pamažu pilkite pieną, kol padažas sutirštės (apie 5-7 min.). Įtarkuokite muskato riešutą.
Žingsnis 5
Lazanijos lakštus virkite pasūdytame vandenyje, kol bus al dente.
Žingsnis 6
Orkaitės indą patepkite alyvuogių aliejumi, išdėliokite lazanijos lakštus vienas ant kito, ant viršaus paskleiskite pomidorų padažą ir mocarelos gabalėlius. Sluoksnius kartokite, kol baigsis ingredientai. Ant paskutinių lazanijos lakštų sudėkite likusį padažą, ant jų tolygiai supilkite bešamelio padažą ir pabarstykite tarkuotu parmezanu.
Žingsnis 7
Įdėkite formą į orkaitę ir kepkite lazaniją iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.
Kategorijos