Aromatinga skumbrė su citrina pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Aromatinga skumbrė su citrina

Skumbrė su citrina patiks net ir tiems, kurie nelabai mėgsta žuvį. Tačiau šiame recepte marinatas subalansuoja skonius ir tekstūrą, o žuvis pasklinda po citrinų, česnakų ir šviežių žolelių aromatą. Be to, terminis apdorojimas kepant yra vienas sveikesnių, jau nekalbant apie tai, kad skumbrė yra natūralus svarbių omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių šaltinis. Patiekalas yra greitas, nebrangus ir paįvairins žuvies atsisakančiųjų valgiaraštį.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
200 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aromatinga skumbrė su citrina Žingsnis 1
Marinatui susmulkinkite žoleles. Įdėkite tarkuoto česnako, pusės citrinos sulčių, citrinos žievelės ir augalinio aliejaus. Gerai išmaišykite. Padarykite kelis įpjovimus abiejose žuvies pusėse, kad marinatas geriau įsigertų. Apšlakstykite skumbrę marinatu ir palikite šaldytuve bent 3 valandoms, o geriausia - per naktį po maistine plėvele.

Žingsnis 2

Aromatinga skumbrė su citrina Žingsnis 2
Prieš pat marinato ruošimo pabaigą įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, įberkite šiek tiek druskos, susmulkinkite, tada sumaišykite su likusiu marinatu ir sudėkite į kepimo skardą. Ant svogūnų "pagalvės" sudėkite skumbrę.

Žingsnis 3

Aromatinga skumbrė su citrina Žingsnis 3
Į skumbrės skerdenos įpjovas įdėkite citrinos griežinėlių. Pašaukite žuvį į karštą orkaitę ir kepkite 30 minučių 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos