Publikavimo data: 2024-06-16
Aromatinga skumbrė su citrina
Skumbrė su citrina patiks net ir tiems, kurie nelabai mėgsta žuvį. Tačiau šiame recepte marinatas subalansuoja skonius ir tekstūrą, o žuvis pasklinda po citrinų, česnakų ir šviežių žolelių aromatą. Be to, terminis apdorojimas kepant yra vienas sveikesnių, jau nekalbant apie tai, kad skumbrė yra natūralus svarbių omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių šaltinis. Patiekalas yra greitas, nebrangus ir paįvairins žuvies atsisakančiųjų valgiaraštį.
Žingsnis 1
Marinatui susmulkinkite žoleles. Įdėkite tarkuoto česnako, pusės citrinos sulčių, citrinos žievelės ir augalinio aliejaus. Gerai išmaišykite. Padarykite kelis įpjovimus abiejose žuvies pusėse, kad marinatas geriau įsigertų. Apšlakstykite skumbrę marinatu ir palikite šaldytuve bent 3 valandoms, o geriausia - per naktį po maistine plėvele.
Žingsnis 2
Prieš pat marinato ruošimo pabaigą įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, įberkite šiek tiek druskos, susmulkinkite, tada sumaišykite su likusiu marinatu ir sudėkite į kepimo skardą. Ant svogūnų "pagalvės" sudėkite skumbrę.
Žingsnis 3
Į skumbrės skerdenos įpjovas įdėkite citrinos griežinėlių. Pašaukite žuvį į karštą orkaitę ir kepkite 30 minučių 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos