Aromatinga vištienos filė su moliūgų ir česnakų sviestu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-21

Aromatinga vištienos filė su moliūgų ir česnakų sviestu

Rudens sezoną beveik visiškai užvaldė moliūgai. Ši didelė oranžinė daržovė išsiskiria ne tik lengvu dietiniu minkštimu, bet ir nepaprastu skoniu, kurį galima derinti su beveik visais produktais. Pavyzdžiui, moliūgo derinys su vištienos filė su medumi ir česnakiniu sviestu bus gana sėkmingas.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
105 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aromatinga vištienos filė su moliūgų ir česnakų sviestu Žingsnis 1
Moliūgą ir vištieną supjaustykite mažais kubeliais. Viską sudėkite į tinkamą gilų dubenį, suberkite smulkintą česnako skiltelę, alyvuogių aliejų, medų, pusės citrinos sultis, pagal skonį druskos ir pipirų. Viską sumaišykite ir palikite marinuotis 20 minučių.

Žingsnis 2

Aromatinga vištienos filė su moliūgų ir česnakų sviestu Žingsnis 2
Kol mėsa ir moliūgas marinuojasi, paruoškite česnakinį sviestą. Česnako skiltelę susmulkinkite kuo smulkiau ir sumaišykite su suminkštintu sviestu.

Žingsnis 3

Aromatinga vištienos filė su moliūgų ir česnakų sviestu Žingsnis 3
Marinuotą moliūgą ir vištieną sudėkite į keptuvę ir kepkite apie 5 minutes. Tada viską tolygiai paskleiskite ant kepimo skardos ir kepkite 180 ℃ temperatūroje 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos