Publikavimo data: 2024-09-21
Aromatinga vištienos filė su moliūgų ir česnakų sviestu
Rudens sezoną beveik visiškai užvaldė moliūgai. Ši didelė oranžinė daržovė išsiskiria ne tik lengvu dietiniu minkštimu, bet ir nepaprastu skoniu, kurį galima derinti su beveik visais produktais. Pavyzdžiui, moliūgo derinys su vištienos filė su medumi ir česnakiniu sviestu bus gana sėkmingas.
Žingsnis 1
Moliūgą ir vištieną supjaustykite mažais kubeliais. Viską sudėkite į tinkamą gilų dubenį, suberkite smulkintą česnako skiltelę, alyvuogių aliejų, medų, pusės citrinos sultis, pagal skonį druskos ir pipirų. Viską sumaišykite ir palikite marinuotis 20 minučių.
Žingsnis 2
Kol mėsa ir moliūgas marinuojasi, paruoškite česnakinį sviestą. Česnako skiltelę susmulkinkite kuo smulkiau ir sumaišykite su suminkštintu sviestu.
Žingsnis 3
Marinuotą moliūgą ir vištieną sudėkite į keptuvę ir kepkite apie 5 minutes. Tada viską tolygiai paskleiskite ant kepimo skardos ir kepkite 180 ℃ temperatūroje 10 minučių.
Kategorijos