Publikavimo data: 2025-08-20
Aromatingi lašišos kepsniai su ikrais ir grietinėlės padažu
Aromatingi lašišos kepsniai su ikrais ir grietinėlės padažu - nesudėtingas labai skanaus patiekalo receptas. Švelnūs lašišos kepsneliai po kvapniu raudonųjų ikrų ir grietinėlės padažu taps restorano patiekalu, jei viską paruošite pagal šį receptą. Tai geras būdas papuošti romantišką vakarą arba nustebinti svečius.
Žingsnis 1
Marinuokite lašišos kepsnius. Ant kepsnių išspauskite citrinos sultis. Supilkite ant kepsnių baltąjį vyną ir aptepkite iš visų pusių. Palikite marinuotis 15 minučių.
Žingsnis 2
Į kepimo indą arba kepimo skardą įdėkite kepimo popieriaus. Ant popieriaus sudėkite marinuotus kepsnius. Ant kepsnių supilkite 60 ml grietinėlės. Suvyniokite į foliją ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite ikrų padažą. Supilkite grietinėlę į puodą arba puodą ir 5 minutes pavirkite. Sudėkite ikrus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Susmulkinkite žalumynus. Sudėkite žalumynus į dubenį ir sudėkite kambario temperatūros sviestą. Sviestą sutrinkite šakute. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnaką. Susmulkintą česnaką sudėkite į sviestą. Į sviestą išspauskite laimo sultis ir sutarkuokite žievelę. Visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Iškeptus kepsnius sudėkite į lėkštę. Apšlakstykite ikrų padažu ir patepkite trupučiu sviesto.
Kategorijos