Publikavimo data: 2024-01-08
Žuvies kepsnys receptas
Žuvis laikoma vienu sveikiausių maisto produktų, nes joje yra daug mineralų ir vitaminų. Siūlome universalų receptą, pagal kurį galima paruošti kepsnį iš lašišos, lašišos, menkės, tuno. Paprastas ingredientų rinkinys ir žingsnis po žingsnio atliekamas receptas leis jums orkaitėje iškepti skanų žuvies kepsnį.
Žingsnis 1
Atšildykite kepsnį, nuplaukite jį po vėsiu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Jei kepsnys didelis, aštriu peiliu supjaustykite jį į kelis kepsnius. Išspauskite citriną. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Paruoškite foliją arba kepimo rankovę. Paruoškite kepimo skardą arba kepimo indą.
Žingsnis 2
Gerai aptepkite kepsnį iš abiejų pusių sojų padažu. Palikite marinuotis 10 minučių.
Žingsnis 3
Pabarstykite kepsnį iš abiejų pusių Provanso žolelėmis.Jei naudojate raudoną žuvį, prieskonių geriau nenaudoti.
Žingsnis 4
Suvyniokite kepsnį į foliją arba kepimo rankovę ir įdėkite į formą.
Žingsnis 5
Paruoštą kepsnį apšlakstykite citrina. Prie žuvies galite patiekti bet kokį garnyrą, tačiau pirmenybę teikite lengvoms daržovių salotoms, šparagams arba ryžiams.
Kategorijos