Publikavimo data: 2024-06-09
Aštri lašišos sriuba
Karštieji pirmieji patiekalai visada užėmė garbingą vietą vakarienės meniu. Ir visai pelnytai: skanūs, sveiki ir mažai kaloringi. Sriuba su žuvimi yra klasikinis sovietinės ir rusiškos virtuvės patiekalas. Pagal mūsų receptą galėsite pasigaminti paprastą ir sveiką išskirtinio skonio sriubą, kuri taps vakarienės stalo puošmena. Joje pavyko suderinti keletą skonių ir tekstūrų, o rezultatas puikus.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite 2 litrus filtruoto vandens. Pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Paruoštas bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sudėkite bulves į verdantį vandenį, įberkite druskos ir prieskonių. Žuvį supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais ir sudėkite į puodą. Užvirus, nugriebkite putas skepetaite.
Žingsnis 2
Paruoštą svogūną supjaustykite mažais kubeliais, saldžiąją papriką supjaustykite plonais griežinėliais, morkas sutarkuokite stambia tarka. Susmulkintas daržoves sudėkite į ant didelės ugnies įkaitintą keptuvę su sviestu, kepkite 3 minutes, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Bulvėms ir žuviai pavirus 10 minučių, į puodą sudėkite daržovių užkandį. Virkite ant silpnos ugnies 5 minutes. Sudėkite paruoštus bazilikus, krapus ir lydytą sūrį ir virkite dar 3 minutes. Būtinai paragaukite ir, jei reikia, įberkite druskos ar prieskonių. Šių ingredientų yra sūrio sudėtyje; todėl būtinai pagardinkite sriubą.
Kategorijos