Menkės sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Menkės sriuba

Menkės patiekalai yra Norvegijos nacionalinės virtuvės pagrindas. Vietos virėjai yra sukūrę daugybę receptų, į kuriuos įtraukta šaltųjų jūrų karalienė. Vienas iš jų - menkių sriuba. Žuvies sriuba iš menkės yra maistinga ir turtinga baltymų. Termiškai apdorota žuvis puikiai išlaiko savo formą ir neišverda. Jai ruošti geriausia naudoti šviežią žuvį, tačiau galite pakeisti ir šaldytą filė. Norėdami nustatyti žuvies šviežumą, pirštu paspauskite skerdeną. Kuo greičiau išnyks įdubimas, tuo šviežesnė menkė.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
109 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, žuvis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Menkės sriuba Žingsnis 1
Paruoškite sriubai skirtas daržoves. Česnaką sutrinkite peiliu ir smulkiai supjaustykite. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Bulves supjaustykite kubeliais kartu su odele. Supjaustykite menkę kubeliais.

Žingsnis 2

Menkės sriuba Žingsnis 2
Tęskite virimą. Sudėkite bulves į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirkite. Kai vanduo užvirs, sudėkite į puodą menkę ir supilkite grietinėlę. Virkite apie 15 minučių.

Žingsnis 3

Menkės sriuba Žingsnis 3
Kol bulvės verda, keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus apie 5-7 minutes pakepinkite svogūną ir česnaką.

Žingsnis 4

Menkės sriuba Žingsnis 4
Pereikite prie paskutinio sriubos ruošimo etapo. Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos į bulves ir žuvį sudėkite svogūnų ir česnakų mišinį, išmaišykite, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos