Publikavimo data: 2024-03-25
Menkės sriuba
Menkės patiekalai yra Norvegijos nacionalinės virtuvės pagrindas. Vietos virėjai yra sukūrę daugybę receptų, į kuriuos įtraukta šaltųjų jūrų karalienė. Vienas iš jų - menkių sriuba. Žuvies sriuba iš menkės yra maistinga ir turtinga baltymų. Termiškai apdorota žuvis puikiai išlaiko savo formą ir neišverda. Jai ruošti geriausia naudoti šviežią žuvį, tačiau galite pakeisti ir šaldytą filė. Norėdami nustatyti žuvies šviežumą, pirštu paspauskite skerdeną. Kuo greičiau išnyks įdubimas, tuo šviežesnė menkė.
Žingsnis 1
Paruoškite sriubai skirtas daržoves. Česnaką sutrinkite peiliu ir smulkiai supjaustykite. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Bulves supjaustykite kubeliais kartu su odele. Supjaustykite menkę kubeliais.
Žingsnis 2
Tęskite virimą. Sudėkite bulves į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirkite. Kai vanduo užvirs, sudėkite į puodą menkę ir supilkite grietinėlę. Virkite apie 15 minučių.
Žingsnis 3
Kol bulvės verda, keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus apie 5-7 minutes pakepinkite svogūną ir česnaką.
Žingsnis 4
Pereikite prie paskutinio sriubos ruošimo etapo. Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos į bulves ir žuvį sudėkite svogūnų ir česnakų mišinį, išmaišykite, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Kategorijos