Publikavimo data: 2024-03-24
Sriuba su pomidorų šprotais ir ryžiais
Sriuba su pomidorų šprotais ir ryžiais yra gana pigus patiekalas, kuris patiks žuvies sriubų mėgėjams. Jai paruošti naudojami šprotų konservai pomidoruose, bulvės, svogūnai, morkos, pomidorai ir ryžiai. Šios sriubos ingredientų derinys gali pasirodyti keistas. Tačiau iš tikrųjų sriuba su pomidorų pasta ir žuvimi yra klasikinė istorija. Užtenka prisiminti prancūzišką sriubą "Bouillabaisse". Paruoškite tokią sriubą pietums ir galbūt ji taps jūsų kasdienio valgiaraščio dalimi.
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Svogūnus smulkiai supjaustykite, o česnakus susmulkinkite arba išspauskite per česnakų presą.
Žingsnis 3
Bulves supjaustykite 1-1,5 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 4
Pomidorus supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 5
Kai vanduo puode užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos. Į sultinį sudėkite morkas, po 5 minučių - nuplautus ryžius ir svogūną. Po 5 minučių į sultinį sudėkite bulves, o dar po 10 minučių - pjaustytus pomidorus. Sriubą virkite ant mažos ugnies, periodiškai nugriebdami putas.
Žingsnis 6
Kai visi sriubos ingredientai bus beveik paruošti, sudėkite į sriubą pomidorų padaže esančius šprotus. Įberkite druskos, pipirų pagal skonį ir lauro lapą. Išmaišykite ir virkite sriubą dar 10 minučių. Išjunkite indą ir uždenkite dangčiu. Palikite 30 minučių pastovėti arba patiekite iš karto.
Žingsnis 7
Dalį paruoštos sriubos papuoškite smulkintomis žolelėmis.
Kategorijos