Lašišos sriuba receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Lašišos sriuba receptas

Ucha yra vienas iš garsiausių rusų virtuvės patiekalų. Iš esmės tai sultinys, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra žuvis. Uhą galite virti iš raudonųjų žuvų, kaip nurodyta mūsų recepte, arba iš ešerių, ešerių ar lydekų. Paprastai į žuvį dedama tik svogūnų ir morkų. Galite įdėti didelių bulvių griežinėlių. Ir prieskonių skoniui sustiprinti, pavyzdžiui, estragono, lauro lapų, petražolių, žaliųjų svogūnų, saldžiųjų pipirų, krapų. O lašišos sriubą geriau sūdyti iš karto - taip bus išsaugotos naudingosios savybės.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
38 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Žuvys
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lašišos sriuba receptas Žingsnis 1
Išvalykite žuvį nuo žvynų ir vidaus organų. Jei naudojate žuvies filė, nuplaukite ją ir supjaustykite gabalėliais. Jei lašišos galva, nuplaukite, pašalinkite žiaunas, akis ir perpjaukite per pusę. Česnaką smulkiai sukapokite arba išspauskite per presą. Bulves nulupkite ir stambiai supjaustykite. Morkas nulupkite ir supjaustykite žiedais. Smulkiai supjaustykite žalumynus. Svogūnus nuplaukite, vieną svogūnėlį supjaustykite kubeliais, kitą palikite sveiką. Periodiškai nuplaukite peilį šaltame vandenyje, kad nuo svogūnų nesudrėktų akys.

Žingsnis 2

Lašišos sriuba receptas Žingsnis 2
Išvirkite žuvį. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Įdėkite lauro lapą, pipirų grūdelius ir druską. Sumažinkite ugnį, į vandenį sudėkite griežinėliais supjaustytą lašišą ir svogūną, virkite apie 10 minučių. Verdant atsiras putų, jų negalima pašalinti, nes sultinys taps sodresnis. kad sultinys būtų skaidrus, jį reikia virti ant mažos ugnies. Jei svogūną virsite lukšte, jis, be skonio, suteiks sultiniui auksinę spalvą.

Žingsnis 3

Lašišos sriuba receptas Žingsnis 3
Sudėkite daržoves. Į žuvį sudėkite bulves, morkas, smulkintą svogūną ir pomidorų pastą. Virkite, kol daržovės išvirs, apie 15 minučių. Jei lašiša supjaustyta per maža, virimo laikas sutrumpinamas. Jei vietoj pomidorų pastos naudojate šviežius pomidorus, juos įdėkite pabaigoje.

Žingsnis 4

Lašišos sriuba receptas Žingsnis 4
Likus 5 minutėms iki sriubos virimo pabaigos, sudėkite česnaką ir šviežias žoleles.

Žingsnis 5

Lašišos sriuba receptas Žingsnis 5
Supilkite sriubą į gilius dubenėlius ir papuoškite šviežiomis žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos