Publikavimo data: 2024-02-04
Lašišos sriuba receptas
Ucha yra vienas iš garsiausių rusų virtuvės patiekalų. Iš esmės tai sultinys, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra žuvis. Uhą galite virti iš raudonųjų žuvų, kaip nurodyta mūsų recepte, arba iš ešerių, ešerių ar lydekų. Paprastai į žuvį dedama tik svogūnų ir morkų. Galite įdėti didelių bulvių griežinėlių. Ir prieskonių skoniui sustiprinti, pavyzdžiui, estragono, lauro lapų, petražolių, žaliųjų svogūnų, saldžiųjų pipirų, krapų. O lašišos sriubą geriau sūdyti iš karto - taip bus išsaugotos naudingosios savybės.
Žingsnis 1
Išvalykite žuvį nuo žvynų ir vidaus organų. Jei naudojate žuvies filė, nuplaukite ją ir supjaustykite gabalėliais. Jei lašišos galva, nuplaukite, pašalinkite žiaunas, akis ir perpjaukite per pusę. Česnaką smulkiai sukapokite arba išspauskite per presą. Bulves nulupkite ir stambiai supjaustykite. Morkas nulupkite ir supjaustykite žiedais. Smulkiai supjaustykite žalumynus. Svogūnus nuplaukite, vieną svogūnėlį supjaustykite kubeliais, kitą palikite sveiką. Periodiškai nuplaukite peilį šaltame vandenyje, kad nuo svogūnų nesudrėktų akys.
Žingsnis 2
Išvirkite žuvį. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Įdėkite lauro lapą, pipirų grūdelius ir druską. Sumažinkite ugnį, į vandenį sudėkite griežinėliais supjaustytą lašišą ir svogūną, virkite apie 10 minučių. Verdant atsiras putų, jų negalima pašalinti, nes sultinys taps sodresnis. kad sultinys būtų skaidrus, jį reikia virti ant mažos ugnies. Jei svogūną virsite lukšte, jis, be skonio, suteiks sultiniui auksinę spalvą.
Žingsnis 3
Sudėkite daržoves. Į žuvį sudėkite bulves, morkas, smulkintą svogūną ir pomidorų pastą. Virkite, kol daržovės išvirs, apie 15 minučių. Jei lašiša supjaustyta per maža, virimo laikas sutrumpinamas. Jei vietoj pomidorų pastos naudojate šviežius pomidorus, juos įdėkite pabaigoje.
Žingsnis 4
Likus 5 minutėms iki sriubos virimo pabaigos, sudėkite česnaką ir šviežias žoleles.
Žingsnis 5
Supilkite sriubą į gilius dubenėlius ir papuoškite šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos