Publikavimo data: 2024-02-04
Karpių sriuba receptas
Pirmą kartą ausis paminėta XII amžiuje. Tuo metu ausis buvo galima gaminti iš vištienos ir mėsos - tai buvo tiesiog tiršta sriuba. Žuvies sriuba pradėta virti XVII a. pabaigoje - XVIII a. pradžioje. Manoma, kad būtent tada buvo išrastas klasikinis receptas. Mūsų receptas galbūt šiek tiek skiriasi nuo originalaus XVIII a. recepto, tačiau jame yra viskas, ko reikia norint pasigaminti sočią žuvies sriubą.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nuvalykite daržoves. Išvalykite žuvį: atskirkite galvą, žvynus, pelekus ir išimkite vidų. Paruoštą žuvį supjaustykite gabalėliais.
Žingsnis 2
Nedideliais gabalėliais supjaustytas bulves sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir ant didelės ugnies užvirkite. Tada sumažinkite ugnį ir palikite bulves virti. Kai tik bulvės suminkštės, jas pasūdykite.
Žingsnis 3
Įkaitintame augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies 3-5 minutes pakepinkite kubeliais supjaustytus svogūnus ir morkas.
Žingsnis 4
Žuvį supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais ir sudėkite į puodą su bulvėmis. Užvirkite ant didelės ugnies, tada įdėkite kepsnį ir virkite sriubą ant mažos ugnies 8-10 minučių (kol žuvis išvirs).
Žingsnis 5
Į sriubą suberkite susmulkintas žoleles, pipirus ir lauro lapą. Viską išmaišykite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies. Palikite sriubą 7-10 minučių, išimkite lauro lapą ir patiekite.Kuo ilgiau sriuba virs, tuo geriau. Palikite ją 60 minučių, kad žuvies skonis taptų dar intensyvesnis.
Kategorijos