Karpių sriuba receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Karpių sriuba receptas

Pirmą kartą ausis paminėta XII amžiuje. Tuo metu ausis buvo galima gaminti iš vištienos ir mėsos - tai buvo tiesiog tiršta sriuba. Žuvies sriuba pradėta virti XVII a. pabaigoje - XVIII a. pradžioje. Manoma, kad būtent tada buvo išrastas klasikinis receptas. Mūsų receptas galbūt šiek tiek skiriasi nuo originalaus XVIII a. recepto, tačiau jame yra viskas, ko reikia norint pasigaminti sočią žuvies sriubą.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
55 min.
Kalorijos
46 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Žuvys
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Karpių sriuba receptas Žingsnis 1
Nuplaukite ir nuvalykite daržoves. Išvalykite žuvį: atskirkite galvą, žvynus, pelekus ir išimkite vidų. Paruoštą žuvį supjaustykite gabalėliais.

Žingsnis 2

Karpių sriuba receptas Žingsnis 2
Nedideliais gabalėliais supjaustytas bulves sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir ant didelės ugnies užvirkite. Tada sumažinkite ugnį ir palikite bulves virti. Kai tik bulvės suminkštės, jas pasūdykite.

Žingsnis 3

Karpių sriuba receptas Žingsnis 3
Įkaitintame augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies 3-5 minutes pakepinkite kubeliais supjaustytus svogūnus ir morkas.

Žingsnis 4

Karpių sriuba receptas Žingsnis 4
Žuvį supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais ir sudėkite į puodą su bulvėmis. Užvirkite ant didelės ugnies, tada įdėkite kepsnį ir virkite sriubą ant mažos ugnies 8-10 minučių (kol žuvis išvirs).

Žingsnis 5

Karpių sriuba receptas Žingsnis 5
Į sriubą suberkite susmulkintas žoleles, pipirus ir lauro lapą. Viską išmaišykite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies. Palikite sriubą 7-10 minučių, išimkite lauro lapą ir patiekite.Kuo ilgiau sriuba virs, tuo geriau. Palikite ją 60 minučių, kad žuvies skonis taptų dar intensyvesnis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos