Publikavimo data: 2024-03-23
Suomiška ausis su lašiša
Suomiška sriuba yra nacionalinis Suomijos patiekalas. Jai gaminti naudojama raudona žuvis: lašiša, rausvoji lašiša, upėtakis. Patiekalo sotumas priklauso nuo žuvies kaloringumo. Grietinėlė arba pienas yra privalomas suomiškos sriubos ingredientas. Dėl jų patiekalas būna švelnus. Ypatingo skonio sriubai suteikia šviežios daržovės: saliero stiebas, porai, žalieji žirneliai arba pomidorai. Tokią neįprastą sriubą galima įtraukti į kasdienį valgiaraštį arba patiekti svečiams prie šventinio stalo.
Žingsnis 1
Nulupkite ir stambiai supjaustykite morkas, saliero stiebą, svogūną ir pusę porų.
Žingsnis 2
Bulves nulupkite, supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 3
Lašišos filė taip pat supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 4
Sudėkite lašišos atraižas su porais, lauro lapais, druska ir pipirais ir virkite 30-40 minučių.
Žingsnis 5
Kai sultinys bus paruoštas, pertrinkite jį per sietelį, kad pašalintumėte perteklių.
Žingsnis 6
Į sultinį suberkite susmulkintą svogūną, morką, bulvę, saliero stiebą ir porą.
Žingsnis 7
Tada sudėkite lašišos gabalėlius ir virkite sriubą, kol bus paruoštos daržovės.
Žingsnis 8
Supilkite pieną į ausį ir sudėkite sviestą.
Žingsnis 9
Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais ir virkite ungurį dar 15 minučių.
Kategorijos