Suomiška ausis su lašiša pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Suomiška ausis su lašiša

Suomiška sriuba yra nacionalinis Suomijos patiekalas. Jai gaminti naudojama raudona žuvis: lašiša, rausvoji lašiša, upėtakis. Patiekalo sotumas priklauso nuo žuvies kaloringumo. Grietinėlė arba pienas yra privalomas suomiškos sriubos ingredientas. Dėl jų patiekalas būna švelnus. Ypatingo skonio sriubai suteikia šviežios daržovės: saliero stiebas, porai, žalieji žirneliai arba pomidorai. Tokią neįprastą sriubą galima įtraukti į kasdienį valgiaraštį arba patiekti svečiams prie šventinio stalo.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
99 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, žuvis, salierai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.36/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Suomiška ausis su lašiša Žingsnis 1
Nulupkite ir stambiai supjaustykite morkas, saliero stiebą, svogūną ir pusę porų.

Žingsnis 2

Suomiška ausis su lašiša Žingsnis 2
Bulves nulupkite, supjaustykite dideliais kubeliais.

Žingsnis 3

Suomiška ausis su lašiša Žingsnis 3
Lašišos filė taip pat supjaustykite dideliais kubeliais.

Žingsnis 4

Suomiška ausis su lašiša Žingsnis 4
Sudėkite lašišos atraižas su porais, lauro lapais, druska ir pipirais ir virkite 30-40 minučių.

Žingsnis 5

Suomiška ausis su lašiša Žingsnis 5
Kai sultinys bus paruoštas, pertrinkite jį per sietelį, kad pašalintumėte perteklių.

Žingsnis 6

Suomiška ausis su lašiša Žingsnis 6
Į sultinį suberkite susmulkintą svogūną, morką, bulvę, saliero stiebą ir porą.

Žingsnis 7

Suomiška ausis su lašiša Žingsnis 7
Tada sudėkite lašišos gabalėlius ir virkite sriubą, kol bus paruoštos daržovės.

Žingsnis 8

Suomiška ausis su lašiša Žingsnis 8
Supilkite pieną į ausį ir sudėkite sviestą.

Žingsnis 9

Suomiška ausis su lašiša Žingsnis 9
Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais ir virkite ungurį dar 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos