Publikavimo data: 2024-06-15
Aštrios kepenėlių salotos su rukola
Vištienos kepenėlės plačiai ir visuotinai naudojamos karštiems ir šaltiems patiekalams bei paštetams gaminti. Vištienos kepenėlės yra baltymų, vitaminų ir mikroelementų rekordininkės tarp subproduktų, jos yra skaniausia ir lengviausiai paruošiama paukščio dalis. Tačiau kartais šeimininkės pamiršta, kad iš kepenėlių galima pagaminti labai skanių ir sveikų salotų.
Žingsnis 1
Paruoštas vištienos kepenėles perpjaukite per pusę. Ant ugnies pastatykite keptuvę ir gerai įkaitinkite. Supilkite alyvuogių aliejų, sudėkite kepenėles ir kepkite, kol iškeps. Nuolat maišykite, kad kepenėlės tolygiai paruduotų. Supilkite sojų padažą ir cukrų. Paruoškite salotų padažą. Sumaišykite alyvuogių aliejų, sojų padažą ir citrinos sultis. Gerai išmaišykite ir palikite kelioms minutėms, kad pritrauktų.
Žingsnis 2
Paruoštus vyšninius pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite virtas kepenis, daržoves, rukolą ir alyvuoges. Užpilkite padažu.
Kategorijos