Publikavimo data: 2024-01-16
Avienos kebabas ant iešmelių receptas
Norint pasigaminti skanų ėrienos kebabą, labai svarbu žinoti, kaip pasirinkti mėsą. Ji turi būti rausva, su mažomis ir švelniomis gyslomis bei plonu riebalų sluoksniu. Šviežia mėsa visada būna sausa, su gerai išreikšta skaidulų tekstūra. Avienos kebabui tinka nugarinė arba klubinė skerdenos dalis. Tai minkščiausia ir švelniausia mėsa. Siūlome paprastą žingsnis po žingsnio marinato paruošimo receptą, su kuriuo paruoštas kebabas bus sultingas ir aromatingas.
Žingsnis 1
Mėsą gerai nuplaukite ir nusausinkite, pašalinkite riebalų perteklių ir venas, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Svogūną supjaustykite vidutinio dydžio pusžiedžiais. Susmulkinkite šviežią kalendrą. Paruoškite kepsninę. Jei norite kebabo, bet oras nelepina, naudokite elektrinę kebabų keptuvę tiesiog virtuvėje.
Žingsnis 2
Pereikite prie marinato. Supjaustytus mėsos gabalus sudėkite į dubenį, suberkite apynius ir sunelius ir gerai išmaišykite. Užpilkite granatų sultimis. Palikite mėsą 30 min.
Žingsnis 3
Pusžiedžiais supjaustytą svogūną patrinkite rankomis, kad išsiskirtų sultys.
Žingsnis 4
Į mėsą sudėkite svogūnus, supilkite augalinį aliejų, uždenkite dangčiu arba maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 4 valandoms.Marinavimo metu kas valandą kebabą pamaišykite.
Žingsnis 5
Marinuotą ėriuką kepkite ant vidutinio karštumo žarijų kepsninėje po 20 minučių iš kiekvienos pusės.Patiekite ėriuko kebabą ant pitos duonos ir pabarstykite šviežia kalendra.
Žingsnis 6
Patiekite ėrienos kebabą ant pitos duonos ir pabarstykite šviežia kalendra.
Kategorijos