Publikavimo data: 2024-04-08
Avinėlis lagmanas
Lagman išvertus reiškia "ištempta tešla". Šis patiekalas į Vidurinę Aziją atkeliavo iš Kinijos. Šiame patiekale vienu metu derinami du patiekalai - ir sriuba, ir antrasis patiekalas. Kaip paruošti ėrienos lagmaną? Virimo metu ėriena sugeria daržovių ir prieskonių sultis, todėl tampa nepaprastai minkšta ir skani. Pagal klasikinį receptą makaronai ruošiami savarankiškai. Šis žingsnis po žingsnio receptas padės jums paruošti ėrienos lagmaną.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus supilkite į didelį dubenį ir suformuokite jame duobutę, į kurią įmuškite žalią kiaušinį. Į stiklinę šalto virinto vandens įberkite druskos ir maišykite, kol ji ištirps. Į miltus supilkite pasūdytą vandenį ir užminkykite tešlą - iš pradžių dubenyje, paskui ant stalo. Rankas ir darbo paviršių šiek tiek patepkite augaliniu aliejumi. Minkykite tešlą iki vientisos masės. Paruošta tešla turi nelipti prie rankų, ji neturi būti standi, greičiau minkšta, bet elastinga. Suvyniokite tešlą į rutulį, suvyniokite į maišelį ir 30-60 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Suformuokite makaronus. Rankomis išminkykite tešlą, kad gautųsi 2 cm storio stačiakampio formos sluoksnis. Supjaustykite jį 1,5-2 cm pločio juostelėmis. Stalą, rankas ir tešlą šiek tiek patepkite aliejumi. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę, imdami po vieną nupjautą juostelę. Rankomis kiekvieną tešlos juostelę paverskite ilgu diržu. Ištemptą ir susuktą tešlą spirale išverskite ant lėkštės.
Žingsnis 3
Išvirkite makaronus. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite, įberkite druskos. Sudėkite makaronus į verdantį vandenį ir palikite virti 2-4 minutes, vis pamaišydami. Sudėkite makaronus į sietelį, nuplaukite šaltame vandenyje ir leiskite nusausinti. Grįžkite makaronus į dubenį, pagardinkite augaliniu aliejumi ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Padaryti laghman. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir įkaitinkite. Į keptuvę sudėkite mėsą ir kepkite ant didelės ugnies, kol apskrus. Pabarstykite druska, pipirais, mėsos prieskoniais ir sudėkite česnaką. Viską sumaišykite ir sudėkite supjaustytus svogūnus bei morkas. Apkepkite ir sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Sudėkite paprikas ir supjaustytus pomidorus, tada sudėkite pomidorų pastą ir viską išmaišykite. Į keptuvę sudėkite bulves ir ropę. Įpilkite šaukštą miltų ir atsargiai išmaišykite padažą.
Žingsnis 5
Troškinkite mėsą ir daržoves. Supilkite į keptuvę vandenį, jis turi apsemti visus ingredientus. Sumažinkite kaitrą iki minimalios ir palikite troškintis, kol bulvės bus paruoštos 20-30 minučių. Išjunkite ugnį ir palikite troškintis 10-15 minučių.
Kategorijos