Avinžirnių sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Avinžirnių sriuba

Skani avinžirnių sriuba yra Artimųjų Rytų virtuvės patiekalas. Liesos vegetariškos sriubos su žirniais ir daržovėmis virimas užtrunka nedaug laiko, jei naudojate konservuotus avinžirnius. Jos nereikia virti. Sriubos su avinžirniais daržovių pagrindą sudaro bulvės ir svogūnai bei morkos. Patiekalo gaminimo receptų yra įvairių, tačiau prieš verdant sriubą avinžirnius reikia bent 4 valandas mirkyti vandenyje.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
29 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Avinžirnių sriuba Žingsnis 1
Išvirkite avinžirnius. Išmirkytus avinžirnius supilkite į pasūdytą vandenį ir virkite 1 valandą.

Žingsnis 2

Avinžirnių sriuba Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Keptuvėje augaliniame aliejuje 3-4 minutes pakepinkite svogūną ir morką. Įdėkite saldžiąją papriką ir kepkite dar 3 minutes. Sudėkite pomidorų pastą ir kepkite 1 minutę.

Žingsnis 3

Avinžirnių sriuba Žingsnis 3
Suderinkite produktus. Į puodą su avinžirniais sudėkite keptas daržoves ir bulves, virkite ant silpnos ugnies, kol bulvės suminkštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos