Publikavimo data: 2024-04-09
Avinžirnių sriuba
Skani avinžirnių sriuba yra Artimųjų Rytų virtuvės patiekalas. Liesos vegetariškos sriubos su žirniais ir daržovėmis virimas užtrunka nedaug laiko, jei naudojate konservuotus avinžirnius. Jos nereikia virti. Sriubos su avinžirniais daržovių pagrindą sudaro bulvės ir svogūnai bei morkos. Patiekalo gaminimo receptų yra įvairių, tačiau prieš verdant sriubą avinžirnius reikia bent 4 valandas mirkyti vandenyje.
Žingsnis 1
Išvirkite avinžirnius. Išmirkytus avinžirnius supilkite į pasūdytą vandenį ir virkite 1 valandą.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Keptuvėje augaliniame aliejuje 3-4 minutes pakepinkite svogūną ir morką. Įdėkite saldžiąją papriką ir kepkite dar 3 minutes. Sudėkite pomidorų pastą ir kepkite 1 minutę.
Žingsnis 3
Suderinkite produktus. Į puodą su avinžirniais sudėkite keptas daržoves ir bulves, virkite ant silpnos ugnies, kol bulvės suminkštės.
Kategorijos