Publikavimo data: 2024-01-01
Kiaušinių sriuba su žolelėmis ir pomidorais receptas
Lengvos kiaušinių sriubos receptų yra beveik visose pasaulio virtuvėse, tačiau jų istorija prasidėjo Kinijoje. Kinų kalba šis patiekalas vadinamas "dan huatan". Sriuba verdama ant daržovių arba vištienos sultinio, todėl priklauso dietinių kategorijai. Patiekalui paruošti reikės nedaug ingredientų ir ne daugiau kaip pusvalandžio. Pridėjus pomidorų ir žolelių, sriuba įgauna malonų rūgštumą ir nenusakomą skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Nuplaukite pomidorus, žoleles ir kiaušinį.
Žingsnis 2
Vyšnias perpjaukite per pusę. Sutrinkite česnaką plokščiąja peilio puse.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite česnaką 1-2 minutes, kol taps auksinis.
Žingsnis 4
Į česnaką sudėkite vyšninius pomidorus. Maišydami kepkite 1-2 minutes.
Žingsnis 5
Supilkite sultinį į daržoves.
Žingsnis 6
Į dubenį įmuškite kiaušinį ir plaktuvu arba šakute išplakite iki vientisos masės.
Žingsnis 7
Į sriubą plona srovele įmuškite kiaušinį. Maišykite sriubą šluotele, kad kiaušinis nepriliptų.
Žingsnis 8
Palikite sriubą 5-7 minutes, kad pritrauktų. Pagal skonį įberkite cukraus, druskos ir pipirų.
Žingsnis 9
Supilkite sriubą į lėkštes, papuoškite smulkiai pjaustytais krapais ir patiekite.
Kategorijos