Publikavimo data: 2024-01-01
Sūrio sriuba su keptomis bulvėmis receptas
Išlydytas sūris ir keptos bulvės kartu sudaro labai skanios sriubos receptą, kuris nepaliks abejingų. Jei mėgstate paprastus, bet kartu ir skanius bei pikantiškus patiekalus, šiame recepte pateiktą sūrio sriubą tikrai įvertinsite. Kadangi bulvės kepamos orkaitėje, jos įgauna dūmo skonį, kuris kartu su lydytu sūriu, sviestu ir šviežiomis žolelėmis patiekalą padaro sotų ir sotų.
Žingsnis 1
Bulves nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Paruoškite sultinį. Paruoškite 1 kg kepimui skirtos druskos. Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Į kepimo skardos dugną įberkite druskos ir tolygiai paskleiskite ją po visą paviršių, kad susidarytų "druskos pagalvėlė". Ant druskos viršaus sudėkite bulves. Bulves paskleiskite toliau viena nuo kitos. Pašaukite į orkaitę 30-35 minutėms.
Žingsnis 3
Dantų krapštuku patikrinkite, ar bulvės yra tinkamos. Jei jos minkštos, išimkite iš orkaitės. Leiskite visiškai atvėsti.
Žingsnis 4
Nuo atvėsusių bulvių nuimkite odelę.
Žingsnis 5
Bulves supjaustykite dideliais 3-4 cm dydžio gabalėliais.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę arba dubenį su gabalėliu sviesto.
Žingsnis 7
Supilkite sultinį ir lydytą sūrį.
Žingsnis 8
Visus ingredientus kruopščiai išmaišykite medine mentele.
Žingsnis 9
Į sūrio mišinį pagal skonį įberkite bulvių, druskos ir pipirų. Sumažinkite kaitrą ir palikite sriubą ant viryklės 10 minučių. Švelniai pamaišykite bulves, kad jos nesuminkštėtų.
Žingsnis 10
Sūrio sriuba paruošta.
Kategorijos