Avokadų ir vištienos salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Avokadų ir vištienos salotos

Avokadų ir vištienos salotos - egzotiškas patiekalas, kuriame sultingi vaisiai puikiai dera su švelnia vištienos filė, žolelėmis ir kvapniu alyvuogių aliejaus padažu. Kreminė avokado tekstūra puikiai papildo šiek tiek sausoką vištieną, o apelsinas atskiečia skonio derinį, todėl salotos tampa intensyvesnės. Nepaisant kaloringumo, patiekalas yra labai sveikas, nes jame yra daug baltymų ir angliavandenių.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
163 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.78/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Avokadų ir vištienos salotos Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Supjaustykite filė nedideliais gabalėliais, sudėkite juos į dubenį ir užpilkite vieno laimo sultimis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite mišinį ir palikite marinuotis 5-10 minučių. Kol vištiena marinuojasi, keptuvėje įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Po to į keptuvę sudėkite paruoštą mėsą ir kepkite, kol taps gražios auksinės spalvos.

Žingsnis 2

Avokadų ir vištienos salotos Žingsnis 2
Paruoškite ingredientus. Nuluptą apelsiną supjaustykite griežinėliais, nuimkite plėvelę. Svogūną supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais, avokadą perpjaukite į dvi dalis. Tada išimkite iš vaisiaus kauliuką, minkštimą supjaustykite griežinėliais. Į atskirą padažui skirtą dubenėlį supilkite antrojo laimo sultis, mėtas, likusį alyvuogių aliejų, cukrų, druską ir pipirus. Tada ingredientus gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Avokadų ir vištienos salotos Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą. Rankomis suplėšykite salotų lapus ir sudėkite juos į gilų dubenį. Į tą patį dubenį sudėkite vištieną, avokadą, apelsiną ir svogūną. Paruoštą patiekalą užpilkite pagardintu padažu ir gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos