Publikavimo data: 2025-08-16
Avokadų ir vištienos salotos
Avokadų ir vištienos salotos - egzotiškas patiekalas, kuriame sultingi vaisiai puikiai dera su švelnia vištienos filė, žolelėmis ir kvapniu alyvuogių aliejaus padažu. Kreminė avokado tekstūra puikiai papildo šiek tiek sausoką vištieną, o apelsinas atskiečia skonio derinį, todėl salotos tampa intensyvesnės. Nepaisant kaloringumo, patiekalas yra labai sveikas, nes jame yra daug baltymų ir angliavandenių.
Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Supjaustykite filė nedideliais gabalėliais, sudėkite juos į dubenį ir užpilkite vieno laimo sultimis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite mišinį ir palikite marinuotis 5-10 minučių. Kol vištiena marinuojasi, keptuvėje įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Po to į keptuvę sudėkite paruoštą mėsą ir kepkite, kol taps gražios auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Paruoškite ingredientus. Nuluptą apelsiną supjaustykite griežinėliais, nuimkite plėvelę. Svogūną supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais, avokadą perpjaukite į dvi dalis. Tada išimkite iš vaisiaus kauliuką, minkštimą supjaustykite griežinėliais. Į atskirą padažui skirtą dubenėlį supilkite antrojo laimo sultis, mėtas, likusį alyvuogių aliejų, cukrų, druską ir pipirus. Tada ingredientus gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą. Rankomis suplėšykite salotų lapus ir sudėkite juos į gilų dubenį. Į tą patį dubenį sudėkite vištieną, avokadą, apelsiną ir svogūną. Paruoštą patiekalą užpilkite pagardintu padažu ir gerai išmaišykite.
Kategorijos