Publikavimo data: 2025-08-17
Azijietiškos salotos su vištiena ir granatais
Išsirinkti patiekalą subalansuotai, sveikai, bet sočiai vakarienei gali būti sunku. Pažįstami deriniai jau yra nuobodūs, o ieškoti ir eksperimentuoti su naujais užima daug laiko. Pabandykite vakarienei paruošti salotas iš gerai pažįstamų produktų, bet su azijietišku padažu, kurio pagrindą sudaro sojų padažas. Tai praturtins patiekalą nauju skoniu ir paįvairins valgiaraštį.
Žingsnis 1
Vištienos filė 20 minučių marinuokite sojų padaže. Taip mėsa taps minkštesnė ir įgaus originalų skonį.
Žingsnis 2
Supjaustykite filė nedideliais pailgais gabalėliais ir apkepkite keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus.
Žingsnis 3
Supjaustykite daržoves. Supjaustykite jas, kaip norite, bet geriau ne labai smulkiai, kad per anksti nesuplyštų. Pomidorą, saliero stiebą ir agurką perpjaukite išilgai pusiau ir supjaustykite 2-3 mm storio griežinėliais. Papriką supjaustykite plonais, bet ne ilgais griežinėliais, o žiedinį kopūstą - nedideliais ryšulėliais.
Žingsnis 4
Sudėkite salotas į serviravimo lėkštę. Išdėliokite salierų žalumynus, tada pomidorus, paprikas ir agurkus. Daržoves išdėliokite tolygiai, kad vėliau nereikėtų jų maišyti.
Žingsnis 5
Ant daržovių išdėliokite keptą vištieną, paprikas, alyvuoges ir alyvuoges. Padažui sumaišykite alyvuogių aliejų, garstyčias ir citrinos sultis.
Kategorijos