Publikavimo data: 2025-08-20
Baltosios salotos su vištiena, ananasais, parmezanu ir kiaušiniais
Šios salotos yra vertos šventinio stalo dėl savo švelnios ir lengvos išvaizdos bei nepakartojamo skonio. Vištienos krūtinėlė kartu su saldžia ananasų, parmezano ir riešutų natomis puikiai papildo viena kitą. Negalima sakyti, kad šios salotos yra per daug kaloringos, tačiau net ir jose galima sumažinti "pavojingų" vienetų, pakeitus majonezą. Su tokio patiekalo paruošimu gali susidoroti visi - ir vidutinio amžiaus vaikai, ir nepatyrę virėjai.
Žingsnis 1
Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Vištienos krūtinėlę virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Atvėsusią krūtinėlę ir kiaušinius supjaustykite kubeliais, o riešutus susmulkinkite.
Žingsnis 2
Salotas sluoksniais išdėliokite kepimo žiede. Kiekvieną sluoksnį patepkite majonezu. Pirmuoju sluoksniu dėkite krūtinėlę, tada ananasus ir smulkintus graikinius riešutus.
Žingsnis 3
Kiaušinius pabarstykite riešutais ir uždenkite vištienos krūtinėlės sluoksniu. Ant viršaus pabarstykite tarkuoto parmezano. Palikite salotas 60 minučių.
Kategorijos