Publikavimo data: 2025-08-17
Baltųjų kopūstų tyrės sriuba
Nepatikėsite, bet namuose iš paprasčiausių ingredientų galite paruošti skanų ir išskirtinį restorano lygio patiekalą. Siūlome jums tyrės sriubos, kurios pagrindą sudaro baltagūžiai kopūstai, bulvės, svogūnai ir morkos, receptą. Grietinėlė sujungia visus ingredientus ir padaro patiekalą švelnų. Tokią sriubą galima patiekti kartu su kvietiniais skrebučiais. Patiekdami taip pat galite į ją įdėti tarkuoto sūrio. Baltųjų kopūstų tyrės sriuba neabejotinai patiks jūsų namiškiams ir svečiams.
Žingsnis 1
Kopūstus ir bulves supjaustykite nedideliais atsitiktiniais gabalėliais. Morkas supjaustykite plonais griežinėliais, o svogūnus - pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Bulves ir kopūstus sudėkite į puodą arba puodą. Užpilkite daržoves vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, įberkite porą žiupsnelių druskos ir lauro lapą. Kopūstus ir bulves virkite apie 20-30 minučių ant silpnos ugnies, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Tuo tarpu keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Į keptuvę sudėkite svogūnus ir kepkite 5 minutes, kol jie taps auksiniai ir permatomi. Į svogūnus sudėkite morkas ir kepkite kartu ant vidutinės ugnies, kol suminkštės (dar apie 10 minučių).
Žingsnis 4
Kai kopūstai ir bulvės išvirs, nukelkite juos nuo ugnies ir pusę skysčio nukoškite į atskirą indą (nukošto sultinio gali prireikti vėliau). Išimkite lauro lapą. Į puodą sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas ir supilkite grietinėlę. Visus ingredientus sutrinkite iki vientisos konsistencijos panardinamuoju maišytuvu.
Žingsnis 5
Paragaukite paruoštos tyrės sriubos ir, jei reikia, pagal skonį pasūdykite. Šaukštu išpilstykite tyrės sriubą į lėkštes. Papuoškite lėkštes nuluptomis sėklomis ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Gero apetito!
Kategorijos