Publikavimo data: 2024-09-16
Blyneliai, įdaryti svogūnais ir kiaušiniais
Blynus su svogūnais ir kiaušiniais galima ruošti pusryčiams, pietums arba vakarienei. Užkandžiams ir šventiniam stalui - kaip užkandis. Tai universalus patiekalas, kuris tiks visur ir visada. Įdaryti blynai gerai laikosi šaldiklyje, todėl verta juos pasiruošti iš anksto, kad visada būtų pasirengę sutikti netikėtų svečių. Kad blynai būtų skanūs ir lygūs, nuolat reguliuokite tešlos konsistenciją - ji turi būti ne per skysta, bet ir ne per tiršta.
Žingsnis 1
Paruoškite blynus. Dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir druska. Lengvai plakite plaktuvu, kol sausi ingredientai ištirps. Supilkite ½ pieno (250 ml) ir dalimis suberkite miltus. Kruopščiai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Supilkite likusį pieną ir sviestą. Išmaišykite. Palikite pusvalandį išbrinkti.
Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite, sudėkite svogūną. Kepkite 1-2 minutes, kol taps permatomos spalvos. Sudėkite sviestą, kepkite dar minutę. Sudėkite svogūnus į lėkštę, įmuškite tarkuotus kiaušinius. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Paruoškite blynelius, įdarytus svogūnais ir kiaušiniais. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Supilkite tešlą. Laikydami blynų keptuvės rankeną, paskirstykite tešlą po visą paviršių. Kepkite 20-30 sekundžių, apverskite ir kepkite dar 10-15 sekundžių. Iškepkite visus blynus. Į kiekvieno blyno vidurį dėkite įdaro, susukite į vamzdelį ar voką. Iš abiejų pusių lengvai apkepkite ant keptuvės.
Kategorijos