Publikavimo data: 2024-01-06
Blyneliai su grybais receptas
Visų mėgstamą maisto derinį - bulves ir grybus - galima sujungti į vieną patiekalą gaminant grybų blynus. Į klasikinius blynus įberkite grybų, kepkite juos orkaitėje be aliejaus ir mėgaukitės rezultatu.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Nuplaukite ir nulupkite svogūnus, bulves ir grybus. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų.
Žingsnis 2
Paruoškite grybus. Nuluptus grybus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir sudėkite grybus. Kepkite grybus, kol išgaruos visas skystis.
Žingsnis 3
Bulves sutarkuokite, nuspauskite ir perkelkite į dubenį.
Žingsnis 4
Paruoškite svogūnus. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, o žaliuosius svogūnus - plonais žiedais.Kad pjaustydami svogūnus nerėktumėte, pripilkite burną vandens.
Žingsnis 5
Į bulves sudėkite keptus grybus, svogūnus ir žaliuosius svogūnus. Tada įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Šaukštu iškočiokite blynelius, kad jie būtų ploni (maždaug 1 cm storio). Kepkite blynus 20 minučių.
Žingsnis 7
Paruoštus blynus dėkite į lėkštę ir patiekite su grietine bei žolelėmis. Gero apetito!
Kategorijos