Publikavimo data: 2024-01-05
Bulvių koldūnai orkaitėje receptas
Norite pasigaminti klasikinių bulvių drapanikų, bet galvojate apie kalorijas? Yra puikus receptas, kaip žingsnis po žingsnio pasigaminti keptus draanikus. Patiekalas puikiai tinka žmonėms, besilaikantiems dietos. Gamindami draniki orkaitėje, praktiškai nenaudojate aliejaus, todėl garsusis baltarusių patiekalas pasirodys ne tik skanus, bet ir sveikas.
Žingsnis 1
Paruoškite visus produktus, nulupkite bulves. Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių.
Žingsnis 2
Nuluptas bulves sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į dubenį. Kad blynai būtų kuo minkštesni ir nesubyrėtų, juose neturi likti sulčių, todėl bulves gerai nuspauskite.
Žingsnis 3
Į dubenį su bulvėmis įmuškite du kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Pasigaminkite plonus paplotėlius. Tada ant kepimo skardos uždėkite kepimo popieriaus ir patepkite augaliniu aliejumi. Dėkite paplotėlius ant kepimo skardos ir kepkite 20 minučių.
Žingsnis 5
Paruoštus blynus dėkite į lėkštę. Patiekite su grietine. Gero apetito!
Žingsnis 6
Kad patiekalas būtų dar gardesnis, patiekite jį su šviežiomis daržovėmis. Pavyzdžiui, su griežinėliais supjaustytais agurkais ir pabarstykite šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos