Publikavimo data: 2024-01-05
Klasikiniai bulviniai blynai receptas
Bulvių draniki - mėgstamiausias baltarusių virtuvės patiekalas. Yra daug jo variantų, o iš šio recepto sužinosite, kaip žingsnis po žingsnio keptuvėje paruošti klasikinius traškius bulvinius dranikus. Gaminimas užima labai nedaug laiko, o rezultatas tikrai pranoks visus lūkesčius - patiekiama skani ir lengva bulvių vakarienė.
Žingsnis 1
Paruoškite visus maisto produktus, nulupkite bulves. Nuplaukite ir nusausinkite kiaušinius.
Žingsnis 2
Nuluptas bulves sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į dubenį. Kad blynai būtų kuo minkštesni ir nesubyrėtų, juose neturi likti skysčio, todėl bulves gerai nuspauskite.
Žingsnis 3
Į tarkuotas bulves įmuškite du kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Blynus lipdykite taip, kad jie būtų kuo plonesni. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite į ją augalinio aliejaus ir dėkite blynelius. Kepkite, kol paruduos, maždaug po 3 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 5
Paruoštus blynus dėkite į lėkštę ir patiekite su grietine. Gero apetito!
Kategorijos