Publikavimo data: 2024-06-16
Blyneliai su kepenėlėmis ir šviežiomis žolelėmis
Sotus, sveikas patiekalas papuoš ne tik pietų stalą, bet ir šventinį stalą kaip geras užkandis. Patiekalas neužtrunka ilgai ir yra pakankamai lengvai paruošiamas. Kepenėles labai naudinga naudoti kaip vitamino B12 ir geležies trūkumo profilaktiką, nes jose jų yra labai daug. Normalaus kiekio mikroelementai yra lengvai pasisavinami. Taip pat kepenyse (jautienos, kiaulienos, vištienos) gausu daug kitų naudingų maistinių medžiagų.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti blynų tešlą. Plačiame giliame dubenyje suplakite tris kiaušinius ir cukrų. Į mišinį įpilkite pusę pieno ir visus miltus. Išmaišykite. Supilkite likusį pieną ir vandenį. Tešlą gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tada į tešlą supilkite sviestą ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę. Į ją dalimis pilkite tešlą ir kepkite blynelius iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sutarkuokite morką.
Žingsnis 4
Kepenis nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu arba rankšluosčiu, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Kepkite kepenis keptuvėje augaliniame aliejuje. Stebėkite, kad kepenys neperkeptų, kitaip jos taps kietos. Išimkite kepenis iš keptuvės ir smulkiai supjaustykite peiliu.
Žingsnis 5
Išlaisvintoje keptuvėje pakepinkite svogūną ir morkas, kol suminkštės, į daržoves įpilkite šaukštą sviesto.
Žingsnis 6
Nuimkite keptuvę nuo viryklės, į kepintas daržoves sudėkite kepenis, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, smulkiai supjaustytų petražolių žalumynų. Viską sumaišykite. Blynų įdaras paruoštas.
Žingsnis 7
Įdarą suvyniokite į blynus. Užlenkite blynų šonus į vidų. Susukite blyną taip, kad užlenktos pusės tvirtai užspaustų įdarą blyno viduje.
Žingsnis 8
Jei norite, apkepkite susuktus blynus svieste, kad jie įgautų auksinę spalvą ir aromatingą plutelę.
Kategorijos