Publikavimo data: 2024-04-28
Bouillabaisse sriuba
"Bouillabaisse" sriuba yra tradicinis prancūziškas žuvies patiekalas, kurį prieš Kristų išrado graikų žvejai, plaukę į Marselį. Daugelį metų Bouillabaisse buvo laikomas vargšų maistu, tačiau laikui bėgant papročiai pasikeitė ir ši sriuba tapo svarbia prancūzų virtuvės dalimi. Pasinaudodami palaipsniu receptu, galite lengvai pasigaminti naminę patiekalo versiją, kuri nedaug skirsis nuo restorano versijos.
Žingsnis 1
Išvirkite daržoves puode. Į puodą įpilkite augalinio aliejaus ir sviesto. Kai dugnas įšils, sudėkite svogūną, česnaką ir morkas, kepkite apie 5 minutes, nepamiršdami pamaišyti. Sudėkite pomidorus ir salierus, viską užpilkite dviem puodeliais vandens ir virkite ant silpnos ugnies 20 minučių, kol daržovės suminkštės.
Žingsnis 2
Išvirkite sriubą. Į puodą supilkite vyną, žuvį, lauro lapus ir likusį vandenį. Kai užvirs, virkite sriubą apie 30 minučių ant silpnos ugnies, kol žuvis išvirs. Supjaustykite aštuonkojo čiuptuvus mažais gabalėliais ir sudėkite į sriubą kartu su krevetėmis ir jūros kokteiliu, pabarstykite druska ir pipirais. Dar 5 min. virkite bouillabaisse, tada nuimkite nuo viryklės ir palikite 20 min. pastovėti.
Kategorijos