Publikavimo data: 2024-03-28
Brokolių tyrės sriuba su parmezanu
Brokoliuose beveik nėra kalorijų, todėl ši daržovė tinka tiems, kurie laikosi sveikos mitybos. Kad paruoštas patiekalas būtų kuo skanesnis, reikia pasirinkti tinkamą pagrindinį ingredientą. Išdžiūvę pumpurai, dėmės ir pageltę žiedynai rodo, kad buvo pažeistos laikymo sąlygos. Rinkitės tamsiai žalios spalvos brokolius su tvirtai užsiskleidusiais pumpurais, tada mūsų recepte pateikta grietinėlės sriuba bus ne tik naudinga, bet ir skani.
Žingsnis 1
Svogūną nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Smulkiai supjaustykite 2 skilteles česnako.
Žingsnis 2
Kepkite svogūną ir česnaką ant vidutinės ugnies, kol taps auksiniai.
Žingsnis 3
Nedideliame puode užvirinkite 500 ml vandens. Brokolius supjaustykite gabaliukais (kad greičiau išvirtų) ir suberkite į verdantį pasūdytą vandenį.
Žingsnis 4
Į brokolius sudėkite svogūnus ir česnakus. Virkite ant vidutinės ugnies 7-8 minutes.
Žingsnis 5
Brokolius susmulkinkite trintuvu, kol jie taps skysta tyrele.
Žingsnis 6
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, grietinėlės sriubą supilkite į gilų dubenį.Prieš patiekdami patiekalą papuoškite tarkuotu parmezanu.
Kategorijos