Bulvės, troškintos su vištienos širdelėmis grietinės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Bulvės, troškintos su vištienos širdelėmis grietinės padaže

Su vištienos širdelėmis troškintos bulvės yra labai sotus patiekalas, kuris suteiks pakankamai energijos iki vakaro. Be skoninių savybių, verta paminėti ir naudingąsias savybes. Pavyzdžiui, vištienos širdelėse yra daug baltymų, vitamino A ir B grupės vitaminų, taip pat makro- ir mikroelementų. O į savo racioną įtraukę bulvių galite praturtinti organizmą kaliu, kalciu, natriu.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
109 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.27/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvės, troškintos su vištienos širdelėmis grietinės padaže Žingsnis 1
Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite svogūnus ir morkas. Po 5 minučių sudėkite širdeles. Porą minučių pakepinkite kartu, tada sumažinkite ugnį ir uždenkite dangčiu. Taip troškinkite 10 minučių.

Žingsnis 2

Bulvės, troškintos su vištienos širdelėmis grietinės padaže Žingsnis 2
Tada į keptuvę sudėkite mažais kubeliais supjaustytas bulves. Pasūdykite, įdėkite lauro lapą ir užpilkite vandeniu, kad visos bulvės būtų apsemtos. Virkite, kol bulvės visiškai išvirs.

Žingsnis 3

Bulvės, troškintos su vištienos širdelėmis grietinės padaže Žingsnis 3
Kai bulvės suminkštės, atidarykite dangtį ir padidinkite kaitrą. Taip išgaruos beveik visas vanduo ir supilkite grietinę. Išmaišykite ir troškinkite dar 3-4 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos