Publikavimo data: 2024-06-09
Bulvės, troškintos su vištienos širdelėmis grietinės padaže
Su vištienos širdelėmis troškintos bulvės yra labai sotus patiekalas, kuris suteiks pakankamai energijos iki vakaro. Be skoninių savybių, verta paminėti ir naudingąsias savybes. Pavyzdžiui, vištienos širdelėse yra daug baltymų, vitamino A ir B grupės vitaminų, taip pat makro- ir mikroelementų. O į savo racioną įtraukę bulvių galite praturtinti organizmą kaliu, kalciu, natriu.
Žingsnis 1
Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite svogūnus ir morkas. Po 5 minučių sudėkite širdeles. Porą minučių pakepinkite kartu, tada sumažinkite ugnį ir uždenkite dangčiu. Taip troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 2
Tada į keptuvę sudėkite mažais kubeliais supjaustytas bulves. Pasūdykite, įdėkite lauro lapą ir užpilkite vandeniu, kad visos bulvės būtų apsemtos. Virkite, kol bulvės visiškai išvirs.
Žingsnis 3
Kai bulvės suminkštės, atidarykite dangtį ir padidinkite kaitrą. Taip išgaruos beveik visas vanduo ir supilkite grietinę. Išmaišykite ir troškinkite dar 3-4 minutes.
Kategorijos