Bulviniai blyneliai džiūvėsėliuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Bulviniai blyneliai džiūvėsėliuose

Bulvių draniki džiūvėsėliuose yra europietiškas patiekalas. Šis receptas paplito visose šalyse nuo Lotynų Amerikos iki Šiaurės Europos. Pirmą kartą šį karštą užkandį paruošė Janas Šitleris. Jis rašė knygą, į kurią įtraukė šį receptą. Bulvėse gausu B grupės vitaminų, PP ir folio rūgšties. Visos naudingosios bulvių savybės padeda išvalyti organizmą nuo kenksmingų medžiagų, stiprina kraujagyslių sieneles ir ilgina jaunystę.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
165 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Bulviniai blyneliai džiūvėsėliuose Žingsnis 1
Virtas bulves sutrinkite trintuvu. Įberkite druskos, prieskonių ir sviesto. Išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir suberkite miltus. Masę gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Bulviniai blyneliai džiūvėsėliuose Žingsnis 2
Iš šios masės padarykite nedidelius paplotėlius ir pamirkykite juos džiūvėsėliuose. Kepkite juos įkaitintoje keptuvėje augaliniame aliejuje po 5 min. iš kiekvienos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, per 30 minučių, islandija, pusryčiai, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, bulvių patiekalai, bulvių patiekalai, draniki, receptų knyga, pusryčiai su kiaušiniu, draniki su sūriu, vakarienė su bulvėmis, pusryčiai su sūriu, draniki su kiaušiniu

Kategorijos