Publikavimo data: 2025-08-19
Bulviniai blyneliai džiūvėsėliuose
Bulvių draniki džiūvėsėliuose yra europietiškas patiekalas. Šis receptas paplito visose šalyse nuo Lotynų Amerikos iki Šiaurės Europos. Pirmą kartą šį karštą užkandį paruošė Janas Šitleris. Jis rašė knygą, į kurią įtraukė šį receptą. Bulvėse gausu B grupės vitaminų, PP ir folio rūgšties. Visos naudingosios bulvių savybės padeda išvalyti organizmą nuo kenksmingų medžiagų, stiprina kraujagyslių sieneles ir ilgina jaunystę.
Žingsnis 1
Virtas bulves sutrinkite trintuvu. Įberkite druskos, prieskonių ir sviesto. Išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir suberkite miltus. Masę gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Iš šios masės padarykite nedidelius paplotėlius ir pamirkykite juos džiūvėsėliuose. Kepkite juos įkaitintoje keptuvėje augaliniame aliejuje po 5 min. iš kiekvienos pusės.
Kategorijos