Publikavimo data: 2024-10-22
Bulviniai blyneliai su sultinga malta mėsa
Šiandien drapanikiai populiarūs tiek baltarusių, tiek ukrainiečių, ukrainiečių ir rusų virtuvėje, tiek Rytų ir Europos virtuvėje. Kodėl draaniki? Todėl, kad bulvės yra smulkintos ir tarkuotos. Iš tarkuotų bulvių galima pagaminti dešimtis skirtingų patiekalų. O aš norėčiau jums pasiūlyti pasigaminti blynelius su įdaru, įdarytus sultinga malta mėsa. Tai skanus ir greitai paruošiamas patiekalas.
Žingsnis 1
Nuplautas ir nuluptas bulves sutarkuokite. Jei norite, sutarkuokite jas smulkiai arba stambiai, perpjaukite per pusę. Taip tarkuotos bulvės kepdamos nesuirs ir geriau laikysis kartu.
Žingsnis 2
Į tarkuotas ir nuo skysčio pertekliaus nuspaustas bulves įmuškite kiaušinį, įberkite maltų juodųjų pipirų, kiaušinį, druskos ir miltų. Visus ingredientus sumaišykite.
Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite augalinio arba alyvuogių aliejaus, gerai įkaitinkite ir šaukštu iškočiokite bulvių tešlą į apvalią arba ovalią formą.
Žingsnis 4
Tada paimkite šiek tiek maltos mėsos, į kurią įeina druska, prieskoniai, smulkiai supjaustytas svogūnas, česnakas, pasirinktinai galite įdėti smulkiai supjaustytų žolelių ir uždėkite ant bulvių tešlos.
Žingsnis 5
Ant maltos mėsos vėl šaukštu dėkite bulvių tešlos, nepamiršdami suteikti blynų formą.
Žingsnis 6
Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol jie taps auksiniai. Kepkite ant silpnos ugnies, kad maltinukai iškeptų viduje. Juos galima kepti po uždaru dangčiu.
Kategorijos