Bulviniai blyneliai su sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Bulviniai blyneliai su sūriu

Rytų Europoje garsus ir labai populiarus patiekalas, mums geriau žinomas kaip baltarusiški draniki, paprastai gaminamas iš bulvių su svogūnais, žolelėmis ir prieskoniais. Jei į tešlą įdėsite sūrio, kuris kepant išsilydo ir "suriša" bulvių dribsnius, draniki įgaus minkštesnę tekstūrą ir švelnų kreminį skonį, primenantį prancūziškus troškinius. Neįprastas pikantiškas masdamo sūrio skonis papildys bulvių ir svogūnų skonį.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
148 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.7/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulviniai blyneliai su sūriu Žingsnis 1
Paruoškite tešlą blynams. Dubenyje sumaišykite tarkuotas bulves, sūrį, svogūną, kiaušinį, miltus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Bulviniai blyneliai su sūriu Žingsnis 2
Iškepkite blynus. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę ir formuokite maždaug 4-5 cm skersmens blynus. Kepkite iš vienos pusės 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos, tada apverskite ir kepkite dar apie 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos