Publikavimo data: 2024-06-23
Bulviniai blyneliai su sūriu
Rytų Europoje garsus ir labai populiarus patiekalas, mums geriau žinomas kaip baltarusiški draniki, paprastai gaminamas iš bulvių su svogūnais, žolelėmis ir prieskoniais. Jei į tešlą įdėsite sūrio, kuris kepant išsilydo ir "suriša" bulvių dribsnius, draniki įgaus minkštesnę tekstūrą ir švelnų kreminį skonį, primenantį prancūziškus troškinius. Neįprastas pikantiškas masdamo sūrio skonis papildys bulvių ir svogūnų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą blynams. Dubenyje sumaišykite tarkuotas bulves, sūrį, svogūną, kiaušinį, miltus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite blynus. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę ir formuokite maždaug 4-5 cm skersmens blynus. Kepkite iš vienos pusės 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos, tada apverskite ir kepkite dar apie 5 minutes.
Kategorijos