Publikavimo data: 2024-06-09
Bulvių apkepas su kiauliena ir sūriu
Vaikai mėgsta bulvių košę, todėl daugelis šeimų ją ruošia. Tačiau ne visi žino geros bulvių košės gaminimo paslaptį. Bulvėms sutrinti nereikia naudoti metalinių prietaisų, geriausia tai daryti mediniu šaukštu arba mentele. Be to, niekada negalima naudoti maišytuvo ar blenderio - bulvės taps vientisa koše, tačiau taps lipnios ir klampios. Pabandykite pasigaminti bulvių košę su kiauliena - tai sotus ir labai skanus patiekalas.
Žingsnis 1
Bulves išvirkite nedideliame kiekyje pasūdyto vandens, šiek tiek atvėsinkite, įmuškite kiaušinį ir sutrinkite. Bulvės bus skaniausios, jei naudosite tiek vandens, kad bulvių viršus iškiltų virš paviršiaus, ir virsite jas ant labai mažos ugnies. Dėl per didelio vandens kiekio bulvės tampa vandeningos ir neskanios.
Žingsnis 2
Į gilią keptuvę supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite ant vidutinės ugnies, sudėkite faršą ir išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir kepkite, kol mėsa pakeis spalvą.
Žingsnis 3
Tada suberkite miltus, druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite. Supilkite pieną ir dar 3-5 min. kaitinkite ant ugnies. Šiame etape svarbu kruopščiai įmaišyti miltus ir pieną į maltą mėsą. Į apkepą neturi patekti gumulėlių.
Žingsnis 4
Karščiui atsparią formą patepkite augaliniu aliejumi ir išdėliokite apkepo sluoksnius. Pirmasis sluoksnis - bulvių košė, antrasis - paruošta mėsa, trečiasis - tarkuotas sūris.
Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 200 ℃ ir įdėkite formą kepti 20-30 minučių. Svarbu nelaikyti apkepo orkaitėje per ilgai, kad jis neišsausėtų.
Kategorijos