Publikavimo data: 2024-09-22
Bulvių apkepas su vištiena ir konservuotomis pupelėmis
Jei vakarienei reikia greitai ir skaniai paruošti ką nors gardaus, tuomet padės troškinti virtus produktus. Vienas iš tokių variantų - bulvių su vištiena ir konservuotomis pupelėmis troškinys. Jei bulvių košė ir vištiena bus paruošta iš anksto, užkepėlei paruošti prireiks labai nedaug laiko.
Žingsnis 1
Paruoškite bulvių košę. Nuplaukite ir nulupkite bulves, supjaustykite jas nedideliais gabalėliais. Sudėkite bulves, druską ir lauro lapą į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Tada nusunkite vandenį, į puodą su bulvėmis supilkite karštą virintą pieną ir truputį sviesto ir gerai sutrinkite bulves trintuvu arba mediniu šaukštu.
Žingsnis 3
Sviestu ištepkite ugniai atsparų indą ir tolygiu sluoksniu paskleiskite bulvių košę. Jei norite, pabarstykite bulvių sluoksnį maltais juodaisiais pipirais ir trupučiu tarkuoto sūrio.
Žingsnis 4
Paruoškite mėsos faršą, tam vištienos filė supjaustykite nedideliais kubeliais arba sumalkite mėsmale.
Žingsnis 5
Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir jame kepkite vištienos filė gabalėlius, kol iškeps. Baigiant kepti mėsą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 6
Ant bulvių sluoksnio sudėkite mėsos sluoksnį ir tolygiai paskirstykite. Šiuo etapu, jei norite, įberkite smulkintų žolelių.
Žingsnis 7
Nusausinkite konservuotas pupeles, jei reikia, nuplaukite jas ir trečiu sluoksniu išdėliokite ant mėsos. Galite naudoti baltąsias konservuotas pupeles savo sultyse arba pupeles pomidorų padaže.
Žingsnis 8
Sutarkuokite kietąjį sūrį ir paskleiskite ant apkepo paviršiaus. Vietoj kietojo sūrio galite naudoti mocarelą. Kepkite 180 ℃ temperatūros orkaitėje, kol lengvai apskrus.
Kategorijos