Bulvių ir vištienos kotletai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Bulvių ir vištienos kotletai

Bulvių ir vištienos kotletai - skani vakarienė iš nebrangių ir mažai kaloringų produktų. Svarbiausia pirkti šviežią mėsą. Vištienos krūtinėlė arba šlaunelės turi būti šviesiai rausvos spalvos, švaria ir sausa oda, be mėlynių ir nemalonaus kvapo. Spaudžiant šviežia mėsa greitai atgaus savo formą. Bulvių kotletai su vištiena bus dar skanesni su grietinės padažu.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
111 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
14 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.53/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių ir vištienos kotletai Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Supjaustykite gumbus į 4-5 dalis, sudėkite juos į puodą su vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Po 15-20 minučių bulvės bus paruoštos. Nusunkite vandenį ir sutrinkite bulves į košę be gumuliukų. Palikite atvėsti. Į atvėsusias bulves įmuškite kiaušinius ir suberkite miltus. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Bulvių ir vištienos kotletai Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Supilkite į jį smulkintą svogūną ir kepkite 5 minutes, kol jis taps auksinis. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite 10-12 minučių, kol iškeps, maišydami šaukštu. Kepkite, kol išgaruos drėgmė ir faršas suminkštės. Palikite atvėsti.

Žingsnis 3

Bulvių ir vištienos kotletai Žingsnis 3
Formuokite kotletus. Šlapiomis rankomis paimkite šiek tiek bulvių košės ir delne suformuokite plokščią paplotėlį. Į duonelės vidurį dėkite šiek tiek atvėsintos maltos mėsos ir svogūnų ir suformuokite kotletą. Iš visų pusių apvoliokite paplotėlį miltuose arba džiūvėsėliuose. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite paplotėlį iš abiejų pusių 3-4 minutes, kol apskrus.

Žingsnis 4

Bulvių ir vištienos kotletai Žingsnis 4
Paruoškite grietinės padažą. Į puodą įdėkite sviesto ir jį ištirpinkite. Suberkite miltus ir nuolat maišydami kepkite ant vidutinės ugnies 3-4 minutes. Supilkite karštą, bet ne verdantį sultinį arba vandenį. Maišykite plaktuvu. Svarbiausia, kad masė būtų be gumuliukų. Sudėkite grietinę, gerai išmaišykite. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Užvirinkite padažą, sumažinkite ugnį ir virkite dar 2-3 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos