Publikavimo data: 2024-01-05
Svogūnų koldūnai receptas
Draniki - mėgstamiausias baltarusių virtuvės patiekalas, gaminamas iš bulvių. Norint paįvairinti klasikinį receptą, galima pridėti kitų ingredientų, pavyzdžiui, svogūnų. Draniki su svogūnais bus intensyvesnio skonio. O receptas vis tiek išliks paprastas ir greitas.
Žingsnis 1
Paruoškite visus maisto produktus, nulupkite bulves ir svogūnus. Kad bulvės nepatamsėtų, sudėkite jas į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Nuluptas bulves sutarkuokite stambia tarka, sudėkite į dubenį ir nuspauskite.Kad blynai būtų kuo minkštesni ir nesubyrėtų, juose neturi likti sulčių, todėl bulves gerai nuspauskite.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūną. Sudėkite jį į tarkuotas bulves kartu su kiaušiniais, miltais, druska ir pipirais. Išmaišykite iki vientisos masės. prieš pjaustydami griežinėliais, svogūną kelioms minutėms įdėkite į šaldiklį. Taip svogūnas nesušals.
Žingsnis 4
Išlydykite keptuvę, supilkite į ją augalinį aliejų ir šaukštu dėkite blynus. Kepkite, kol paruduos, maždaug po 3 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 5
Paruoštus blynus dėkite į lėkštę ir patiekite su grietine. Gero apetito!
Žingsnis 6
Patiekite grietinę padaže, papuoškite draanikus žolelėmis ir jūsų patiekalas niekuo nenusileis restorano patiekalui.
Kategorijos