Publikavimo data: 2024-03-27
Bulvių košė
Karšta bulvių grietinėlės sriuba gali tapti mėgstamiausia ant jūsų pietų stalo ar per vakarienę. Patiekalas yra švelnios sriubos konsistencijos, sotus, neperkrautas prieskoniais ir prieskoninėmis žolelėmis. Jis puikiai dera su mėsos ir žuvies skanėstais, o ant vakarienės stalo harmoningai tinka kaip sotus, savarankiškas patiekalas, kurį galite papildyti skrebučiais ar lengvu daržovių troškiniu. Sodri grietininė sriuba patiks ir suaugusiųjų, ir vaikų skoniui. Dėl mažo kaloringumo ji tampa maistingu karštuoju patiekalu, kuris gali pakeisti užkandį ar jūsų pietus.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Morkas smulkiai sutarkuokite arba sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Susmulkinkite krapus ir petražoles, bulves supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 3
Į keptuvę su aliejumi sudėkite morkas ir svogūnus. Palikite troškintis ant silpnos ugnies, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 4
Kai daržovės taps minkštos konsistencijos, į puodą įpilkite nedidelį kiekį vandens ir griežinėliais supjaustytas bulves. Virkite, kol bulvės taps minkštos ir traškios.
Žingsnis 5
Į daržoves įpilkite sviesto, grietinėlės, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Maišydami virkite ant silpnos ugnies dar 5-8 minutes, kol sviestas ištirps ir mišinys taps vientisas.
Žingsnis 6
Karštą sriubą sutrinkite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės. Supilkite į gilius dubenėlius.
Kategorijos