Publikavimo data: 2024-03-24
Bulvių troškinys su grybais
Sakoma, kad prancūzai sugalvojo vakarienės likučius sluoksniais sudėti į formą, apibarstyti tarkuotu sūriu ir siųsti į orkaitę, tačiau paprastas troškinio su bulvėmis ir grybais receptas yra rusiškas. Patiekalas gaunasi puikus - sotus, skanus, gražus. Gamindami galite grybus pakeisti kitais sezoniniais grybais, o vietoj pieno naudoti grietinėlę.
Žingsnis 1
Supjaustykite svogūnus griežinėliais.
Žingsnis 2
Grybus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Perkelkite svogūnus ir grybus į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 4
Kepkite grybus ir svogūnus, kol suminkštės, 5-7 minutes.
Žingsnis 5
Nuluptas bulves sudėkite į puodą su pasūdytu vandeniu. Virkite, kol bulvės bus paruoštos. Tuo tarpu įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę, kad ji spėtų įkaisti.
Žingsnis 6
Virtas bulves užpilkite pienu ir įmuškite vištos kiaušinį. Bulves pagal skonį pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Žingsnis 7
Iš virtų bulvių pagaminkite bulvių košę.
Žingsnis 8
Tyrę sudėkite į kepimo formą.
Žingsnis 9
Ant košės sudėkite apkeptus grybus ir svogūnus.
Žingsnis 10
Viršutinį sluoksnį aptepkite grietine.
Žingsnis 11
Kepkite patiekalą orkaitėje 30-35 minutes. Patiekite karštą.
Kategorijos