Publikavimo data: 2024-05-25
Burrata valtys
"Burrata" yra vienas garsiausių itališkų sūrių. Šis minkštas, švelnios tekstūros sūris kiekvienam patiekalui suteikia kreminio skonio. Burrata gali būti naudojamas kaip atskiras patiekalas, taip pat salotose, picose ir makaronuose.
Žingsnis 1
Paruoškite laivelių tešlą. Į dubenį suberkite miltus, įpilkite ½ šaukštelio druskos, 30 ml vandens, 50 ml pieno, mieles ir 1 kiaušinį. Išmaišykite, kad gautųsi ne per standi tešla. Išminkykite tešlą ant stalo su trupučiu miltų.
Žingsnis 2
Tada padalykite tešlą ir suformuokite rutuliukus. Padėkite juos ant miltais pabarstyto stalo ir leiskite pakilti.
Žingsnis 3
Sutarkuokite suluguni ir Adygėjos sūrį stambia tarka, užpilkite verdančiu vandeniu. Nuolat maišykite, kol susidarys tiršta masė. Formuokite laivelius: iš tešlos iškočiokite plokščius paplotėlius. Suvyniokite kraštus ir užspauskite galus.
Žingsnis 4
Kepimo skardą pabarstykite miltais. Atitraukite šonus, kad atsirastų vietos įdarui. Į gautus laivelius sudėkite įdarą. Tada kepimo skardą 20 minučių pašaukite į 230 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 5
Išimkite khachapuri iš orkaitės ir į laivelio ertmę įmuškite kiaušinį. Grįžkite skardą į orkaitę dar 1 minutei, kad kiaušinis sustingtų; trynys dar turi būti skystas. Išėmę iš orkaitės, aptepkite kraštus sviestu.
Kategorijos