Burrata valtys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Burrata valtys

"Burrata" yra vienas garsiausių itališkų sūrių. Šis minkštas, švelnios tekstūros sūris kiekvienam patiekalui suteikia kreminio skonio. Burrata gali būti naudojamas kaip atskiras patiekalas, taip pat salotose, picose ir makaronuose.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
248 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Burrata valtys Žingsnis 1
Paruoškite laivelių tešlą. Į dubenį suberkite miltus, įpilkite ½ šaukštelio druskos, 30 ml vandens, 50 ml pieno, mieles ir 1 kiaušinį. Išmaišykite, kad gautųsi ne per standi tešla. Išminkykite tešlą ant stalo su trupučiu miltų.

Žingsnis 2

Burrata valtys Žingsnis 2
Tada padalykite tešlą ir suformuokite rutuliukus. Padėkite juos ant miltais pabarstyto stalo ir leiskite pakilti.

Žingsnis 3

Burrata valtys Žingsnis 3
Sutarkuokite suluguni ir Adygėjos sūrį stambia tarka, užpilkite verdančiu vandeniu. Nuolat maišykite, kol susidarys tiršta masė. Formuokite laivelius: iš tešlos iškočiokite plokščius paplotėlius. Suvyniokite kraštus ir užspauskite galus.

Žingsnis 4

Burrata valtys Žingsnis 4
Kepimo skardą pabarstykite miltais. Atitraukite šonus, kad atsirastų vietos įdarui. Į gautus laivelius sudėkite įdarą. Tada kepimo skardą 20 minučių pašaukite į 230 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Žingsnis 5

Išimkite khachapuri iš orkaitės ir į laivelio ertmę įmuškite kiaušinį. Grįžkite skardą į orkaitę dar 1 minutei, kad kiaušinis sustingtų; trynys dar turi būti skystas. Išėmę iš orkaitės, aptepkite kraštus sviestu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos