Publikavimo data: 2024-05-25
Cachucco sriuba
"Cachucco" buvo vargšų sriuba, gaminama iš to, kas likdavo nuo žvejų laimikio. Didesnės žuvys buvo parduodamos, o mažesnės - pasiliekamos. Tradiciškai tikėta, kad sriuboje turi būti tiek žuvų rūšių, kiek jos pavadinime - Cacciucco - yra "s", t. y. bent penkios. Virtuvės šefai pataria apsiriboti 6-7 jūros ingredientais. Tačiau yra receptų, į kuriuos įtraukta 13 jūros gėrybių rūšių. Pagal konsistenciją cacciucco mūsų supratimu mažai panašus į sriubą, labiau primena jūros gėrybes pomidorų padaže.
Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Ešerius užpilkite šaltu vandeniu, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 40 minučių. Sultinį perkoškite. Išimkite ešerių mėsą iš kaulų, pertrinkite per sietelį ir sudėkite į sultinį.
Žingsnis 2
Paruoškite visus sriubai skirtus ingredientus. Jūros gėrybes ir dorado filė supjaustykite 2 cm gabalėliais. Smulkiai supjaustykite svogūną, morką, salierą ir aitriąją papriką.
Žingsnis 3
Išvirkite sriubą. Gilioje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Svogūną, morką, salierą ir aitriąją papriką kepkite 5 minutes. Supilkite pomidorų pastą, supilkite vyną ir troškinkite 10 minučių. Supilkite sultinį ir užvirinkite. Sudėkite doradas ir virkite 5 minutes. Sudėkite jūros gėrybes, druską, pipirus, lauro lapą ir virkite dar 5 min.
Kategorijos