Publikavimo data: 2024-06-24
Čekiška kalėdinė žuvies sriuba
Tradicinių kalėdinių patiekalų yra kiekvienoje šalyje. Visos tradicijos yra istoriškai nulemtos. Pavyzdžiui, Čekijos pietuose įprasta virti kalėdinę sriubą iš karpių. Kadangi karpis nėra brangi žuvis, jis prieinamas kiekvienai šeimininkei.
Žingsnis 1
Galvą, pelekus, uodegą ir karpius užpilkite vandeniu. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite žuvies sultinį, nugriebdami putas. Virkite apie 40 minučių. Pabaigoje į sultinį įberkite lauro lapą ir juodųjų pipirų žirnelius.
Žingsnis 2
Nulupkite svogūną ir supjaustykite nedideliais griežinėliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Salierą supjaustykite skersai stiebo. Smulkiai supjaustykite česnaką.
Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto ir suberkite svogūną, morką, salierą ir česnaką. Kepkite daržoves ant vidutinės ugnies 10-12 minučių. Baigiant kepti įberkite šiek tiek miltų. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Perkelkite daržoves į žuvies sultinį ir virkite dar 20 minučių. Pabaigoje pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 5
Čekišką kalėdinę sriubą patiekite su kvietiniais džiūvėsėliais ir krapų šakele.
Kategorijos