Čekiška kalėdinė žuvies sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Čekiška kalėdinė žuvies sriuba

Tradicinių kalėdinių patiekalų yra kiekvienoje šalyje. Visos tradicijos yra istoriškai nulemtos. Pavyzdžiui, Čekijos pietuose įprasta virti kalėdinę sriubą iš karpių. Kadangi karpis nėra brangi žuvis, jis prieinamas kiekvienai šeimininkei.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
113 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Čekiška kalėdinė žuvies sriuba Žingsnis 1
Galvą, pelekus, uodegą ir karpius užpilkite vandeniu. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite žuvies sultinį, nugriebdami putas. Virkite apie 40 minučių. Pabaigoje į sultinį įberkite lauro lapą ir juodųjų pipirų žirnelius.

Žingsnis 2

Čekiška kalėdinė žuvies sriuba Žingsnis 2
Nulupkite svogūną ir supjaustykite nedideliais griežinėliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Salierą supjaustykite skersai stiebo. Smulkiai supjaustykite česnaką.

Žingsnis 3

Čekiška kalėdinė žuvies sriuba Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto ir suberkite svogūną, morką, salierą ir česnaką. Kepkite daržoves ant vidutinės ugnies 10-12 minučių. Baigiant kepti įberkite šiek tiek miltų. Išmaišykite.

Žingsnis 4

Čekiška kalėdinė žuvies sriuba Žingsnis 4
Perkelkite daržoves į žuvies sultinį ir virkite dar 20 minučių. Pabaigoje pagal skonį pasūdykite.

Žingsnis 5

Čekiška kalėdinė žuvies sriuba Žingsnis 5
Čekišką kalėdinę sriubą patiekite su kvietiniais džiūvėsėliais ir krapų šakele.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos