Publikavimo data: 2025-08-18
Cezario salotos su vištienos krūtinėle
Lengvos, bet sočios salotos. Jas galima paruošti dietiniam stalui, šventei su draugais ar romantiškai vakarienei. Visus salotoms skirtus produktus galima laisvai įsigyti, o vištieną galima pakeisti kalakutiena.
Žingsnis 1
Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir sudėkite susmulkintą česnaką. Kepkite česnaką 10 minučių ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Vištienos filė nuplaukite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Tada išimkite česnaką iš keptuvės ir sudėkite vištieną į česnakų aliejų. Viską išmaišykite ir kepkite 25-35 minutes, likus 5 minutėms iki visiško iškepimo šiek tiek sumažinkite ugnį ir uždengę dangčiu.
Žingsnis 3
Išvirkite kietai virtą kiaušinį. Svarbu, kad trynys nebūtų skystas.
Žingsnis 4
Atvėsinkite virtą kiaušinį, nulupkite jį nuo lukšto. Baltymą pašalinkite, nes jo mums neprireiks. Perkelkite trynį į dubenį, įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių ir augalinio aliejaus.
Žingsnis 5
Išmaišykite dubenėlio turinį į košę.
Žingsnis 6
Kepamą mėsą suberkite į salotinę ir sumaišykite su kiaušinio tryniu.
Žingsnis 7
Salotų lapai turi būti kruopščiai nuplauti, nusausinti ir stambiai supjaustyti. Užuot pjaustę peiliu, galite juos net suplėšyti rankomis.
Žingsnis 8
Patiekimo dubenyje sumaišykite salotas ir mėsą. Labai gerai išmaišykite, kad salotų lapai taip pat įsigertų į kiaušinio trynį ir citrinos sultis.
Žingsnis 9
Į dubenį sutarkuokite sūrį smulkia tarka.
Kategorijos