Publikavimo data: 2024-05-25
Chowder
"Chowder" - tai žvejų troškinys, kuris iš pradžių buvo gaminamas Airijos ir Anglijos pakrantėse. Kiti šios sriubos variantai buvo gaminami iš įvairių rūšių žuvies, šoninės, sūdytos kiaulienos dideliame katilo formos puode. Receptui naudojama šoninė, kurioje, nepaisant iš pažiūros didelio riebalų kiekio, yra daug vitaminų, karotino ir kitų svarbių medžiagų. Rinkdamiesi lašinius žuvienei, atkreipkite dėmesį į kainą, dažniausiai geras produktas visai nėra brangus. Jo kaina maždaug lygi mėsos kainai.
Žingsnis 1
Paruoškite šoninę. Supjaustytą šoninę sudėkite į puodą arba nedidelį puodą ir užpilkite vandeniu, kad šoninė apsemtų 0,5-1 cm. Palaukite, kol vanduo išgaruos, ir kepkite šoninę išsiskyrusiuose riebaluose. Sudėkite sviestą, svogūną ir salierą. Pagardinkite druska ir maišydami kepkite apie 3 min. ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Pradėkite virti sriubą. Į daržoves suberkite 1 valgomąjį šaukštą miltų ir nuolat maišydami viską troškinkite 2-3 minutes. Tada sudėkite supjaustytas bulves, supilkite pieną, sultinį ir įdėkite lauro lapą. Sriubą išmaišykite ir virkite, kol bulvės bus paruoštos, apie 10-15 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite jūros gėrybes. Po 10-15 minučių į sriubą įpilkite susmulkintų jūros gėrybių. Užvirinkite ir supilkite grietinėlę. Išmaišykite ir virkite dar 2-5 minutes. Po to pagal skonį pasūdykite ir įberkite pipirų.
Kategorijos