Publikavimo data: 2024-10-14
Chrizantemų salotos su rūkyta vištiena, traškučiais ir česnaku
Sunku įsivaizduoti gražesnes, originalesnes ir šventiškesnes salotas nei chrizantemų. Tokį pavadinimą jos gavo dėl traškučių papuošimo gėlių žiedlapiais. Salotos išdėstytos sluoksniais, o ingredientų derinys parinktas puikiai: vištiena su grybais, kukurūzais, sūriu ir virtais kiaušiniais papildyta česnakų ir majonezo padažu, kuris suteikia salotoms reikiamo pikantiškumo.
Žingsnis 1
Grybus supjaustykite griežinėliais. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais griežinėliais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.
Žingsnis 2
Salotinės dugną lengvai patepkite majonezu, tada sluoksniais išdėliokite vištienos krūtinėlę ir užpilkite plonu majonezo sluoksniu. Tada pievagrybius, vėl sluoksnį majonezo. Tarkuotas sūris, vėl plonas majonezo sluoksnis. Kitas sluoksnis - kukurūzai ir vėl šiek tiek majonezo.
Žingsnis 3
Tada kiaušinių baltymus sutarkuokite smulkia tarka. Geriau tai daryti virš salotų, kad sluoksnis būtų erdvus. Šio sluoksnio neaptepkite majonezu. Tada taip pat ant salotų smulkia tarka sutarkuokite trynius.
Žingsnis 4
Papuoškite salotas aplink salotas chrizantemų žiedlapių drožlėmis, o arčiau centro esančias pabarstykite malta paprika. Petražoles padalykite į mažas šakeles ir papuoškite salotas.
Kategorijos