Chrizantemų salotos su rūkyta vištiena, traškučiais ir česnaku pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-14

Chrizantemų salotos su rūkyta vištiena, traškučiais ir česnaku

Sunku įsivaizduoti gražesnes, originalesnes ir šventiškesnes salotas nei chrizantemų. Tokį pavadinimą jos gavo dėl traškučių papuošimo gėlių žiedlapiais. Salotos išdėstytos sluoksniais, o ingredientų derinys parinktas puikiai: vištiena su grybais, kukurūzais, sūriu ir virtais kiaušiniais papildyta česnakų ir majonezo padažu, kuris suteikia salotoms reikiamo pikantiškumo.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
238 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.08/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Chrizantemų salotos su rūkyta vištiena, traškučiais ir česnaku Žingsnis 1
Grybus supjaustykite griežinėliais. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais griežinėliais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.

Žingsnis 2

Chrizantemų salotos su rūkyta vištiena, traškučiais ir česnaku Žingsnis 2
Salotinės dugną lengvai patepkite majonezu, tada sluoksniais išdėliokite vištienos krūtinėlę ir užpilkite plonu majonezo sluoksniu. Tada pievagrybius, vėl sluoksnį majonezo. Tarkuotas sūris, vėl plonas majonezo sluoksnis. Kitas sluoksnis - kukurūzai ir vėl šiek tiek majonezo.

Žingsnis 3

Chrizantemų salotos su rūkyta vištiena, traškučiais ir česnaku Žingsnis 3
Tada kiaušinių baltymus sutarkuokite smulkia tarka. Geriau tai daryti virš salotų, kad sluoksnis būtų erdvus. Šio sluoksnio neaptepkite majonezu. Tada taip pat ant salotų smulkia tarka sutarkuokite trynius.

Žingsnis 4

Chrizantemų salotos su rūkyta vištiena, traškučiais ir česnaku Žingsnis 4
Papuoškite salotas aplink salotas chrizantemų žiedlapių drožlėmis, o arčiau centro esančias pabarstykite malta paprika. Petražoles padalykite į mažas šakeles ir papuoškite salotas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos